发帖
手机端
扫码访问

看圖:羅湖關口開通事宜準備 2/6 update !

6286 |5

希望盡快
口岸組消息:羅湖/福田口岸通關;皇崗口岸不通關,但入境人士要憑核酸檢測證明,無需隔離。
睇來應該 6 月初。不過如果要去醫院做 test,咁就算罷啦。

7 日羅一次,每次成 1000,唉…

pure_fun 发表于 2020-5-18 22:58
睇來應該 6 月初。不過如果要去醫院做 test,咁就算罷啦。

7 日羅一次,每次成 1000,唉… ...

有D多餘,按國內準則 只要係安全城市停留時間超過14日(非疫區重災區),憑健康碼並測量體溫即可自由出入,沒特別限制。

pure_fun 发表于 2020-5-18 22:58

7 日羅一次,每次成 1000,唉… ...

深圳核酸檢查 130蚊左右,香港咁x貴

Ezi 发表于 2020-5-19 01:52
有D多餘,按國內準則 只要係安全城市停留時間超過14日(非疫區重災區),憑健康碼並測量體溫即可自由出入 ...

我地的完博士一定話唔得。要完全 30 天內全國都無病毒先得。

pure_fun 发表于 2020-5-19 09:47
我地的完博士一定話唔得。要完全 30 天內全國都無病毒先得。

這一位? 44408768-E913-4B92-965C-F23E46B80891.jpeg