发帖
手机端
扫码访问

原來選技師有好方法!

4793 |15
話說前幾日系某場,剛按完全身去大堂準備松下腿,心裡面期待下希望骨運好D來個靚女。
等下等下發現原來呢個位置系所有大堂技師必經之路,順便睇下有乜靚女。
點知前面一排有位仁兄,凡系見到個樣ok都上去問人號碼,突然先至醒起,“系噢,點解我次次都輪牌換人,沒念過主動出擊呢”,
如果技師系出去上鐘,甘抄低號碼可以下次來試,如果系岩上完鐘返來,甘可以直接點佢上鐘。
但係之後又覺得,人甘多,突然上去問會不會好無禮貌?算啦都系下次人少d先,同時都幾羨慕前面位仁兄都幾夠大膽。
之後輪左個阿姨,彈,又黎仲系阿姨,不好意思再彈,算,給佢上鐘,沒力水松下松下技師仲要瞌眼訓,望住來來回回噶靚女,真係好鬼後悔!
以後都係“睇定先上”!

可能各位大佬早都系甘選技師,小弟經驗尚淺,見怪勿怪。
老司機就一定有炒牌習慣!依家你咪升格做老司機囉!
但仍然有不小老司機喜歡睹運!點都要玩下俄羅斯輪盤,
唔中下槍唔舒服果隻!

我都係用呢個方法,廢事彈黎彈去

我也偶爾在走廊,廁所門口遇合眼缘技師問工號, 經驗如下:
技師的即時的反應, 大都是錯諤, 甚至有點驚恐, 尤其女性驚慌時更會不自覺手掩胸口, 活像我是攔路的色狼似的, 兼且我的普通話太像煲冬瓜, 在其驚魂未定的情況之下, 更是十問也不知我所言, 場面確有點尶尬, 但這是非常小,非常小的事情, 因為談得二,三十秒後, 基本很順利抄得密碼, 雙方都會不以為忤或甚至忘記剛才的尷尬, 但所抄得密碼, 我都好少真的使用, 原因是所謂合眼緣, 只是剎那間一两秒的直觀感覺, 到真的截停對方搭訕幾句後, 方看清楚眼前人, 樣貌身材均普通, 充其量只是眨眼嬌而已, 這才是大問題

Zeb 发表于 2017-10-29 10:46
我也偶爾在走廊,廁所門口遇合眼缘技師問工號, 經驗如下:
技師的即時的反應, 大都是錯諤, 甚至有點驚恐, 尤 ...

反而呢D Case 我覺得好少事而巳,平時無論大小骨場任何項目既技師,當遇上迎面而來既客人,大都會停底一兩秒點點頭或講聲你好!

駛乜咁複雜呀, 係正佢地 點到 時間 (點到位置通常係走郎或前台), 行去望下順便問工號囉

老紀 发表于 2017-10-30 00:00
駛乜咁複雜呀, 係正佢地 點到 時間 (點到位置通常係走郎或前台), 行去望下順便問工號囉 ...

吾好只糸活在自己世界入面啦!
深圳D中大場點到你未必睇到架!

e通道 发表于 2017-10-30 07:05

你啫糸笑老紀是井底蛙?

e通道 发表于 2017-10-30 07:05

你謂開又係喎, 除左係D細場見過技師返工放工係骨場正門出入, 好多骨場都唔知D技C係邊到出入

fooluu 发表于 2017-10-30 07:52
你謂開又係喎, 除左係D細場見過技師返工放工係骨場正門出入, 好多骨場都唔知D技C係邊到出入 ...

一般都在後門或側门上班,有啲比較大嘅邪場都系咁,只有大部分蚊型邪場先唔系咁!