发帖
手机端
扫码访问

無穩相熟技師是否應該尷尬?

关闭 [复制链接]
8615 |56
  前幾日去按摩,本來去親呢個場一定會穩相熟技師,但係又覺得佢正骨部分按得唔系幾好,而且又像試試其他人,所以去之前就無預約佢直接入去做大堂,順便問問經理有無靚女推薦,同經理傾墊準備上房啦正好遇到相熟技師,而我因為太突然隨便同佢點咗下頭走繼續走了,之後過咗5分鐘就收到佢酸酸地嘅微信,我當然就扮傻話以為佢無上班所以就無預約佢,其實都為咗大家好落台,畢竟事情已經發生,不踢破其實就最好,點知佢完全唔領情,仲話我當佢傻,唔想搵佢就直接講,其中當然仲夾住其他野講,總之佢就係想同你吵交個款,而且講野都好諷刺,我亦無回復佢,因為以我經驗,女人發癲想吵嘅時候,你講乜,佢都可以同你吵,沉默系最好嘅答復,而我亦因為之前給佢諷刺得十分唔爽,除咗唔回復仲順便刪咗佢好友。
   後黎我念,我又唔系同你拍拖,點解一定去親都要點你?你可以搵不同嘅客戶,就唔準我穩其他技師?念下念下,本來唔開心嘅情緒就拋開咗,因為我覺得我嘅做法完全無對唔住任何人,我系出黎玩,唔系出黎負乜嘢責任,我每次之後都系有俾小費嘅,如果你,哪怕只有一次你無收我小費,我都會覺得內疚,但係你無。相反你仲發爛渣,所以我對你又睇得更低了。
   之前如果有相熟技師同一個場我就真係唔會穩其他人,因為總會覺得唔好意思,不過以後應該唔會有呢種心態了。
   唔知大家點睇?

评分

以前入骨場都會add每個技師wechat,但依家開始都唔會add了
主要因為好多技師 我基本上唔會再搵第2次,都係新鮮感重要D
記得以前有次在 技師機 選緊技師,相熟咁岩經過要去上鐘,見到我都呆左,之後我只好死死氣話岩岩到想搵佢上鐘,最後咪冇引囉
就算加左都冇咩時間同佢吹水啦,約佢出去既成本又高(想啪啪啪除外)
D技師成日只會wechat叫你call佢鐘、幫佢買鐘,佢地唔會Care你,只會Care你唔搵佢地、唔幫佢地
一句到尾,唔想咁尷尬既情況,就唔好add技師
回复 支持 3 反对 1

老豆教落,事不过3
回复 支持 1 反对 0

做男人刪除人家好友又太小氣了!
叫得相熟當然在服務時會有一些你認為唔同嘅服務啦,至於小費當然要俾啦,人家搵食都要吃飯的!
男人出來玩貪新忘舊糸正常行為,呢位技師又太睇唔開了!

咁真係好睇你同相熟有幾熟同去到D乜野關係!
平心而論依家D女大部分係被寵壞,在工佢想
排密工作時間上鐘,在私佢想有keep粉絲客人,
唔會想客人揾其他技師!

冇咩尷尬唔尷尬,越多解釋越會嘈,忠實粉絲搵第二個,一哭二鬧就緊!
下次再去,陌路人扮唔識都見唔少!
俾我就直接話佢手法差咗,試吓其他!

試過亦出過貼。技師有微信我,我亦係答以為佢晚班,技師無追問,如果佢發脾氣我都係會删除。

講真 唔會次次都搵同一個 有時試下按其他技師都好正常 最緊要自己玩得開心

每逢識到新技師交換微信果陣
事先講明唔一定每次都搵佢
黎左也不一定會通知佢
就唔會有呢種尷尬情況

尷尬少少會有,但內疚就不必,又唔係做人世。

禾试过比相熟睇到禾同新泥Js行去Q房:em21: