发帖
手机端
扫码访问

深圳罗湖潮泰

61317 |3
两个人叫了个59元套餐打边炉。

旧年食嗰个58元套餐已没有了。以为加了一元,其它食材不变。
但我错了,价钱贵了,仲要少了一碟牛排,萝卜和黄豆!而牛丸原本是
12粒,现在10粒。 。 。变相加价得太离谱!!

之前都有免费的普通茶水提供,现在没有了。不理什麽茶水,每壶15元。
服务员根本就唔会跟你讲明,等你埋单事才知道。
还有调料费,原来每位2元,现在是3元。。。。。

唔怪得8点呢个钟数,一楼坐6成客,二楼一半都唔够。 。

牛丸都喺keep到水准,弹口!好正!
豆腐食到有烟薰味,揾到细个返乡下食嗰种味道。

手切牛肉,好差劲! !完全冇牛味,食入口太硬身又鞋! !真喺好失望! ! !

你问我仲会唔会回头? ?
我会一定会,唔喺因为上面啲嘢,而喺下面啲快餐。 。 。
每个套餐都喺十零二十蚊有交易。最欣赏喺个“干/湿炒牛河+汤牛丸”才18蚊。 。

胜惠:人均¥88元(2人)
6,7年前經常和友人在這打边炉
套餐都有幾種選擇由30多至40多不等
调料费都每位2元
包了膠膜所謂消毒食具都每位1元
有免费的普通茶水提供
及所謂名茶每壶10多元
所以通常只是喝啤酒及王老X
2人點2個套餐加飲料
加加埋埋都要差不多100元埋單

以前系好抵食架,而家今非昔比了!

好味道,多謝分享