发帖
手机端
扫码访问

聯通東莞毛卡收皮

关闭 [复制链接]
5367 |15
xxxsaixxx 发表于 2016-10-4 18:42
已實名的咭無事,我張一卡兩號上年實名,不受影響。

我係響街邊買果d聯通卡...果d算係已實名??

楼主 发表于 2016-10-6 20:30:26 来自手机 | 显示全部楼层 来自: 香港
gn747615 发表于 2016-10-6 09:17
我係響街邊買果d聯通卡...果d算係已實名??

檔口仔買果 d, 可能係黑卡,賣家搵人實名之後賣。

黑卡有風險,以前無查,好多人求其填寫實名,近來被查核呢類卡一樣死。(公司卡屬於同一種)

就算原主人填真實資料,由於規定一個人只可實名五張卡,一個人大量實名有機會秋後算賬。就算真係得一兩張,非自己名的卡不可補領,唔見卡或者壞卡就收皮。而且過往亦有因為原主被黑名單(例如我同你買同一個名的卡但我欠費), 名下所有卡都被鎖。

簡單講,如果張卡只係上網或打出,號碼唔重要,又唔會登記銀行/網上服務,用黑卡也ok.

我張聯通無實名仲上到網!不過上個月響鴨記買左張大陸上到fb youtube 既咭,張聯通等佢無錢自己cut!

xxxsaixxx 发表于 2016-10-6 20:30
檔口仔買果 d, 可能係黑卡,賣家搵人實名之後賣。

黑卡有風險,以前無查,好多人求其填寫實名,近來被查 ...

唔係喎....應該冇搵人實名...因為果時張卡有包裝架喎....反正我用到而家都冇問題....一樣用到...

gn747615 发表于 2016-10-13 09:22
唔係喎....應該冇搵人實名...因為果時張卡有包裝架喎....反正我用到而家都冇問題....一樣用到... ...

會唔會之前已預實名,所以冇停機?

wok12345 发表于 2016-10-23 21:11
會唔會之前已預實名,所以冇停機?

咁就唔知喇...反正我而家用冇問題就算