发帖
手机端
扫码访问

一人一故事,我和VS的懈逅

24703 |193
tok 發表於 2015-10-5 14:33
由當年因為想搵D骨場資料而入黎呢個世界(最正常原因啦...)
由CD-ROM到擔粗粗第一次出報告(而家睇返都想藐.. ...

托超绝对是VS的一个精神领袖!
亦是大家心目中敬佩的骨界牛人!:y-54:

unhappy123hk 發表於 2015-10-5 14:55
呢一個帖係一個時間囊
一年後,兩年後看看有什麼變化

我谂一年后,
所有师兄刀唔叫我正气虫了!
大家刀叫我神兽虫了!:y-27:

FANFAN1234 發表於 2015-10-5 14:41
香討果邊只有質疑同吹水嘅佔大多數!

几时出归老包胶呀?:em8:

楼主 发表于 2015-10-5 15:21:30 | 显示全部楼层 来自: 香港
yob 發表於 2015-10-5 15:16
几时出归老包胶呀?

佢一出報告即時歸老啦

yob 發表於 2015-10-5 15:03
托超绝对是VS的一个精神领袖!
亦是大家心目中敬佩的骨界牛人!

雖然明知你係擦鞋,
不過我一直十分欣賞虫兄.
俾你擦特別舒服...:y-33:

正經了,
領袖都不敢當, 仲精神添...
我只係一個半收山狀態的老骨民而已...:y-6:

好耐之前已知道深港社區,當時有不少深圳生活資訊。由於小弟一向正按(去完K之後),所以無特别注册交流。最近才加入討論。

评分

楼主 发表于 2015-10-5 15:34:46 | 显示全部楼层 来自: 香港
xxxsaixxx 發表於 2015-10-5 15:24
好耐之前已知道深港社區,當時有不少深圳生活資訊。由於小弟一向正按(去完K之後),所以無特别注册交流。 ...

細x兄
最近巧活躍喎
講下有乜嘢令你開始活躍吹水出包膠呢?

unhappy123hk 發表於 2015-10-5 14:47
你又分享一下你的故事啦

我的故事很簡單,最初去揼骨就上綱搵下資訊,後來損友帶我去邪骨之後就多數上邪骨版果邊睇下邊d報告d女正呀!最鐘意就系有埋相嘅報告!後來果邊最終都摺埋!
正骨版呢邊初初自己都寫好小報告,後來發覺原來正骨都有增值服務之後就好想睇其他師兄的经驗,但系自己又唔夠分睇唯有出多d報告呃分啦,最努力應該系由高級轉金牌的時候!不過真係唔覺自己不經不覺又去到鑽石會員!什至依家可能有機會做元老添!哈哈

评分

话说当年好兴去161,有次想上大陆玩,见到有连线,就走左入黎vs,上完大陆,见到有c兄出报告,咁就写两只字支持,但因为唔识打中文,打左英文,俾版主以为讲粗口,仲扣分添,如是的起心肝学中文打字,就系VS令我学识了中文输入法的,但当时回帖系无分既,所以一直都系二打六注册会员,直到有次发表意见,当时d大蛇见到我吹水功力有番咁上下,就升左我做见习,咁就踏上杀手之路!{:soso_e120:}
成为VS历史上扣分最劲既版主咧!

评分

我起初全因為咸濕,所以上網周圍搵骨場資訊 ,應該好多C兄早期都係由X討開始 ,至於點解冇繼續流連那地,大家都應該懂的,那並唔係話vs有幾甘神聖,但係佢真係有一種比到你有家的感覺。其實歸屬感好虛無飄渺,你感覺得到就有感覺唔到就無緣,正正就係因為呢種感覺,所以以前一直做糸CD既我也經常流連VS,當然也因為咸濕啦!
那為何一直低調的我,會突然轉呢?!
全因一件事情觸發起,可能本人性格古怪,當見到一d損人利己既野就覺不妥想發聲,好听既就叫性情中人抱打不平,難听D其實就糸諸事八卦死牛一面頸,事情就係早排既疑似25仔事件喇,所以有鼓動力要去升級,想知道這件事的發展去向。適逢此時樂叔紮職為粥版及王老虫從新浦頭,在天時地利人和之下,被粥版賜朵-淫醫道長,加上王老虫肯同小弟一直九UP,當然仲有其他C兄支持與交流啦!那就造就了在下成為VS的金牌活躍會員鳥。

评分