发帖
手机端
扫码访问

一人一故事,我和VS的懈逅

24707 |193
楼主 发表于 2015-10-5 22:52:43 | 显示全部楼层 来自: 香港
binbinrob 發表於 2015-10-5 22:45
粥總請見諒,呢個題目我諗住歸老論文時先寫,有拖無欠先。

你用咗三年半先得二千幾分
等你歸老 :em16:
2020年?

e通道 發表於 2015-10-5 22:19
一日到刻挂住C父,
快D出賀帖啦i

已出了!:em3:

小弟2007就入咗會,同超d 一樣都係經161連結上到vs,當時vs係正邪骨同一版,后期先分家,8年來我唔敢講日日都上vs睇睇
但最少都有90%以上,由於本人好少回貼吹水所以分數都你1000幾,不過分數唔係最重要而係參與! 最懷念的都係包大人,但
唔知點解vs要blacklist 佢

评分

小弟2007就入咗會,同超d 一樣都係經161連結上到vs,當時vs係正邪骨同一版,后期先分家,8年來我唔敢講日日都上vs睇睇
但最少都有90%以上,由於本人好少回貼吹水所以分數都你1000幾,不過分數唔係最重要而係參與! 最懷念的都係包大人,但
唔知點解vs要blacklist 佢

由於B水相熟技師走晒,又唔想去動物園,而福田比較好的場我都好過。於是上網想找多些骨場的資訊,希望能發掘新場新女之餘,又唔使浪費時間同金錢。但上網一直找,都令人失望。大多講了一兩句,有些討論區充滿打手,而有些則無聊地互片,根本唔係討論。好彩我有尋根究柢的精神,最後找到VS。而一睇VS啲報告,嘩!詳細兼真心分享,絕不是打手。另外,大家交流是有說有笑,氣氛融洽,這正是我想要的。但我慣了做CD Rom,而且看著大家都熟絡,感覺自己就像陌生人。好彩我問問題,又有ching用心回,於是我就慢慢投入。當時偶爾出下包膠,也不算積極,因為自己的經歷很平凡。 而當我發現特區要出一定數量的報告,我就投入一些,但沒刻意理會自己是否能入特別分享區。而升金牌打手我也始料不及,因我從不看自己積分,開心就好。 一天一天過去,已經在VS一年了,現在習慣天天上來,原因除了看報告,更重要的是吹水。雖然素未謀面,但大家的真心交流,活像認識很久的朋友。這就是VS吸引之處,也是大家合力築起的論壇正面文化,非其他論壇可比(指分享骨場資訊)。 我對VS的期望其實很簡單,多啲人分享,多啲交流,保持現有融洽氣氛就已很好。當然,這要大家的努力。 在這裡,要多謝各版主的努力,以及正面的回應,反映不足。 也要多謝王老虫,他是引導我最多参與無聊對話的人,也是他令我越來越覺得自己是這裡的一入子。其實無聊對話,正是快樂的源頭,大家吹吹水,開開心心每一天。

评分

yob 發表於 2015-10-5 23:34
已出了!

邊樹有呀?

happypy02 發表於 2015-10-6 01:14
邊樹有呀?

你又睇錯內容牙?
你係米以為神獸C俄羅斯帖呢?!

泉晉 發表於 2015-10-6 00:03
小弟2007就入咗會,同超d 一樣都係經161連結上到vs,當時vs係正邪骨同一版,后期先分家,8年來我唔敢講日日都上 ...

呢个我刀想知呀?{:5_157:}

unhappy123hk 發表於 2015-10-5 22:52
你用咗三年半先得二千幾分
等你歸老
2020年?

你都系一年就升仙喇,唔俾人发力架,光头大师差几百分之嘛,出几个报告就达标喇!:y-30:

happypy02 發表於 2015-10-6 00:25
由於B水相熟技師走晒,又唔想去動物園,而福田比較好的場我都好過。於是上網想找多些骨場的資訊,希望能發 ...

我巧认真答你的!
绝不无聊!
嘻嘻!{:5_155:}