发帖
手机端
扫码访问

一人一故事,我和VS的懈逅

24662 |193

今日無無聊聊,犯大夫歸老報告又未出現,一於搵D嘢吹下水。
今天標題是:
一人一故事,我和VS的懈逅
大家可以講下點解會入VS,在VS的日子點滴,對未來有什麼旗袋,大家的分享會有分加的。

叫人分享首先自己要帶頭。

我2010年因為想知多D深圳骨場大概,所以上網 search 揾到VS。起初真係為咗搵按摩地點,價錢上嚟。去咗幾個正骨,學人寫咗D報告,亦偷偷地試咗幾次虹福式。之後覺得VS冇乜吸引力,就冇再上嚟。

但有一次去星星做港式俾人打爆,乜正骨咁過癮有V㗎,於是重回VS,以前有D密碼帖要高權限先可以睇,於是努力吹水出報告,短期內衝高級,金牌,鑽石,歸老。。。跟著當然沉咗落VS啦。

當年亦因為勁吹水所以打出了名堂,因為一次貪得意回包大人話自己唔開心時叫 unhappy,開心時叫 uncle happy,所以七哥就話叫我樂叔了。

上嚟VS學識不少骨場文化,認識不少朋友,雖然大部分都未見過,但居然可以好似老朋友一樣。呢五年裹,有不少新朋友,不少消失了的朋友,人生離離合合本就平常。

去過不少論壇,VS係唯一一個論壇令我有歸屬感,有感情的地方,陪伴走過光輝歲月如飛越200,亦曾經試過一段長時間消失。一直嚮往自由自在的日子,但今年初眼見VS真係好似處於冬眠狀態,所以自薦做個餅主,我其實不知自己可以做D乜,不過認為一人出一力,一定可以找出方法的。而且亦感覺到很多人對VS是有感情的,大家都想維繫這個平台,為自己去保持一個自己喜歡的地盤。所以我一直相信「只要做不要問結果」。

到你們分享一下吧
tok 發表於 2015-10-14 23:35
既然你話你唔係包大人,
就唔好隨口UP,
請問而家邊個版主橫禍?

記得果時已經係三四年前了,而家當然都人面全非啦,我都係當年睇熱鬧睇到啫
回复 支持 0 反对 1

由當年因為想搵D骨場資料而入黎呢個世界(最正常原因啦...)
由CD-ROM到擔粗粗第一次出報告(而家睇返都想藐...)
到參加比賽幸運奪冠(當年寫法可能算新奇, 不過同而家咁多大作家比真係不值一哂...)
到後來無啦啦又俾人叫左做版主(一年變金牌唔勁, 出道唔夠一年變版主神奇喇卦...)
原來都6年了... 真係感慨萬千...

我想我是幸運的,
我投身在VS剛興起年代,
經歷最火熱年代,
亦目睹佢由高峄稍稍回落那份稀噓...
值得回味的還是太多太多...

這何嘗天不是骨場週期?
骨場興起正骨為主,
到VAS的興起而且可遇不可求,
再發展到全盛全項目既不難V的時候,
到而家極度公式化的流程甚至有骨場有點衰竭的況味...

是我經歷過太好所以要求太高?
懷念眾大神嘅圖文並戊神級報告,
更懷念朱才子那份如詩如意的文采...
正如我永遠也懷念水刀的鬆腿同士巴有幾咁好玩...

评分

回复 支持 1 反对 0

之前係香討玩左幾年,都萬九幾分架,睇住個討論區由生氣勃勃變到死氣沈沈,想睇下骨場資訊又無人分享,上網搵下有無咩討論區有深圳骨場資訊分享就年頭誤打誤撞搵到呢度喇,跟住都系果d啦,想睇報告又唔夠分咪艷下報告吹下水咁!

评分

楼主 发表于 2015-10-5 13:54:35 | 显示全部楼层 来自: 香港
tphoneboy 發表於 2015-10-5 13:48
之前係香討玩左幾年,都萬九幾分架,睇住個討論區由生氣勃勃變到死氣沈沈,想睇下骨場資訊又無人分享,上網 ...

香討我都有去,搵唔到呢度嗰個人的味道

楼主 发表于 2015-10-5 14:40:52 | 显示全部楼层 来自: 香港
tok 發表於 2015-10-5 14:33
由當年因為想搵D骨場資料而入黎呢個世界(最正常原因啦...)
由CD-ROM到擔粗粗第一次出報告(而家睇返都想藐.. ...

多謝托超捧場
我以為自己一年內歸老好巴閉
原來你仲勁

朱老大答應我出到隨寫一百會致賀詞
仲有十份,不知神龍會否出現?

香討果邊只有質疑同吹水嘅佔大多數!

unhappy123hk 發表於 2015-10-5 14:40
多謝托超捧場
我以為自己一年內歸老好巴閉
原來你仲勁

佢好似最後上線VS都係大半年前了,
可能都有D難度...
到時你提下我, 我試下WHATAPPS佢:y-6:

楼主 发表于 2015-10-5 14:47:17 | 显示全部楼层 来自: 香港
FANFAN1234 發表於 2015-10-5 14:41
香討果邊只有質疑同吹水嘅佔大多數!

你又分享一下你的故事啦

记得还是2011年的时候,一天闲暇无事,浏览网页时无意间看到网友说到vs,遂打开百度搜索,点击vs网,一个页面弹开。第一感觉,哇!正啊!欣喜之情,溢于言表。当时就像中奖般开心,如获至宝!二话不说,就注册了!

之后在vs的世界里遨游,混坛子,灌灌水,骗骗分,交交朋友,开心享受着vs给我带来的乐趣。

vs使我交到了好多非常志同道合,志趣相投的师兄,虽然大都没有谋面,但心灵已经十分相通,交流和跟帖已经非常默契,这就是一种乐趣!

加了好友的私聊谈骨论道,分享自己的亲身感受,聊聊各自的扫街成果,各地的风土人情,好不乐哉!

因为经常去按正骨,所以大家就叫我正气虫了!:y-30:

评分

楼主 发表于 2015-10-5 14:55:47 | 显示全部楼层 来自: 香港
yob 發表於 2015-10-5 14:47
记得还是2011年的时候,一天闲暇无事,浏览网页时无意间看到网友说到vs,遂打开百度搜索,点击vs网,一个页 ...

呢一個帖係一個時間囊
一年後,兩年後看看有什麼變化
:em9: