发帖
手机端
扫码访问

滿愛 - 骨場與我

21271 |59
自問文筆一般, 所以從未諗過出帖參加比賽, 但作為VSHARE一份子, 又冇理由唔支持, 加上有感而發, 決定一齊參予.

小弟踏足骨場已20年, 之前只限於二線骨場, 每次出差又要過夜時(平均2个月一次), 一定有朋友帶我出去, 由冇VAS發展到有VAS, 一直都視骨場為娛樂場所, 偶爾和囡囡聊天開玩笑, 順便輕鬆一下, 感覺是調劑生活, 可有可無.

不知何時開始, 有了重大改變.

因為轉了工作, 經常返大陸, 而且都在二線較偏僻地方, 每天工作時間都很長, 晚上很難抽時間再坐車搵地方按摩. 記得有一次在週五出差完途經深圳, 疲倦之身軀實在按奈不住, 決定去一家朋友介紹之地方, 正式踏足深圳骨場, 跟二線相比, 別有一番滋味.

隨住工作時間越長, 壓力越大, 每到週五或週六, 一定會去按摩, 骨場已成為我放鬆心情, 舒緩身体, 逃避現實之好地方. 喺度只有食, 瞓, 上網, 上鐘; 雖然有線已重播了很多次之周星馳電影, 每次還是一看再看.

幾年前身体出了問題要做手術, 醫生說傷口較大, 小心感染細菌; 我當時第一個反應竟然是---係唔係以後都唔可以去骨場呢(當然沒有說出口). 嗰陣先知骨場已溶入我生活, 成為不可或缺之一部份.

好彩經過半年, 傷口恢復良好, 所以又可以再踏足骨場. 我現在仍然維持這個習慣, 每個星期五工作都會特別起勁, 遇到問題時亦沒有那麼煩躁, 因為晚上可以按摩.

骨場仿佛成為我另一个家, 我愛骨場.

Full love.jpg

评分

相信呢度好多師兄都愛上揼骨或骨場
我自己也未敢肯定自己去到什麽階段
可能骨齡淺吧

謝謝分享

这是純純的骨中情,生话習慣的一部份了!

好多人沒到骨場就心思思
相信就是師兄所說:骨場已融入生活

哈哈, 原來是一個對'骨場' 的 滿愛報告!!!
其實自己對'骨場'暫時沒有好深厚的感情, 所以沒有感受到師兄果種冇得再去好唔開心的感覺~

DG兄對骨場嘅情,小弟都深深體會到,亦與你一樣,深圳骨場已經成為左我生活不可或缺的一個好重要部份。

哈哈 相信系呢到差不多每一個師兄都系有甘槪同感"骨場已溶入我生活, 成為不可或缺之一部份"

有同感,我觉得讲出左好多ching嘅心声。

楼主 发表于 2013-2-5 21:16:48 来自手机 | 显示全部楼层 来自: 香港

ching咁有經驗都未中毒,可喜可賀。

有時我會諗,如果工作冇咁辛苦,搞到肩膀和腰過度勞損;
又或者工作和生活壓力唔係咁大,搞到要搵地方逃避現實;

情況會唔會有所不同? 不過我暫時唔想搵答案

我都糸已經沉了場。。。
一星期唔入場一次,就蟻咬噤。