发帖
手机端
扫码访问

尖沙嘴棉登徑〔FAT ANGELO'S〕美式風味嘅意大利菜

3651 |12

cm-0819-fat angelo\'s-119825302265-A.jpg

cm-0819-fat angelo\'s-119825302265-B.jpg
今次去咗呢間〔FAT ANGELO'S〕喺尖沙嘴棉登徑,即係〔豪峰軒〕旁邊嘅BASEMENT入口,睇MENU裏面都係美式風味嘅意大利菜,店內裝修都幾懷舊雅緻,情侶用餐最啱FEEL。

cm-0819-fat angelo\'s-119825302265-C.jpg

cm-0819-fat angelo\'s-119825302265-D.jpg
餐前上檯有麵包籃,任食各款有農夫飽、香草飽、麵飽條,其中麵包條香脆好味,配搭雜菜沙律非常OK,沙律材料新鮮,裏面有生菜、蕃茄、洋蔥,加啲黑醋汁、青橄欖更清爽醒胃。

cm-0819-fat angelo\'s-119825302265-E.jpg
餐前小食係SPECIAL BUFFALO CHICKEN WINGS,雞翼外層香脆,肉質嫩滑滲滿辣汁,口感偏鹹但越食越覺得惹味,伴碟有SOUR CREAM + 西芹,可以清除口腔內嘅鹹膩,保持清爽。

cm-0819-fat angelo\'s-119825302265-F.jpg

cm-0819-fat angelo\'s-119825302265-G.jpg
主食係PIZZA,12"嗰款類似〔PIZZA HUT〕嘅大批,16"嗰款就係XL SIZE。今次呢款係CREOLE PIZZA,芝士份量啱啱好唔會油膩,香味濃郁,只係覺得PIZZA底過厚,而海鮮焗得比較乾身。

cm-0819-fat angelo\'s-119825302265-H.jpg

cm-0819-fat angelo\'s-119825302265-I.jpg
餐後COCKTAIL兩杯係PUSSY FOOT + STRAWBERRY COLADA。

评分

哈!口味嘅野真係人人唔同
我食 pizza 就鍾意食厚底,愈厚愈好!:em11:

Pizza 我也鍾意食厚底,C HING 埋單多少錢?

fat anglxx was also my favourite too when I was young ... but now too fatty for me ...

Maybe Chicago style deep pan pizza

好似全線執晒,真係慘

試下先得  好似ok

呢家意大利好似已經冇做啦