发帖
手机端
扫码访问

是日晚餐

10102 |37

唔知擺係邊區,先放這裡,版主看著辦。。。

一支公,係Taste貢,買左幾味為是日晚餐也。盛惠HK$177.9,未包飲品。

- 頭盤是壽司
- 主菜是提子核桃麥包,加Triple Cream Cheese
- 甜品瑞士蓮巧克力

飲品是唯多C一大杯,加一小杯1979年的Highland Single Malt威士忌。(威士忌送壽司很不錯!)

今天主要是碳水化合物,好在無糖尿!麵包吃左一半已經飽飽。

如果有個令令短裙採耳一邊按肩一邊吃,咁就真係perfect!!!

评分

不愧係quality of life

除左自己帶,深圳無乜場有呢d設備
如果去JS家中就可以,
不過,要個JS欣賞呢種實而不華既食物先得!

楼主 发表于 2012-6-25 00:37:17 | 显示全部楼层 来自: 香港

有技师一边帮我按肩一边吃这样的事只可以留在幻想里.

如果请深圳技师吃呢餐, 9成9会话我short左.

朱古力, 可能大部分女孩会喜欢.
寿司, 有部分会吃, 还有很多不吃生食物.
麦包? 买不起米饭吗?!
芝士? 一字曰之臭.

dave911 發表於 2012-6-25 00:37
有技师一边帮我按肩一边吃这样的事只可以留在幻想里.

如果请深圳技师吃呢餐, 9成9会话我short左.

哈,师兄,可以买进桑拿场食,冲完凉,一袋野拎上休厅,点个按肩来,一边食,一边按,如觉得不自然,咪入双人影院law.

楼主 发表于 2012-6-25 15:29:14 | 显示全部楼层 来自: 香港
williamchow 發表於 2012-6-25 15:18
哈,师兄,可以买进桑拿场食,冲完凉,一袋野拎上休厅,点个按肩来,一边食,一边按,如觉得不自然,咪入 ...

不会拉。去骨场,追求的是别的东西。

不过我真的听过技师说有客带绝对不是小吃的食物上房。
康公也不是带了布跟地酒上spa.

williamchow 發表於 2012-6-25 15:18
哈,师兄,可以买进桑拿场食,冲完凉,一袋野拎上休厅,点个按肩来,一边食,一边按,如觉得不自然,咪入 ...

冲完凉,一袋野拎上休厅,內有震旦,点个按肩来,一边震,一边按,如觉得不自然,咪入双人影院law。

dave 兄都幾識食喎
如果心境好悠閒,可以慢慢感受吓呢幾種食物的配搭
呢一餐絕對唔曳
但我個心真係有疑問
究竟有幾多個靚靚短裙採耳識得享受呢一餐?:y-9:
佢哋可能一見到個提子核桃麥包已經心入面媽义你係冇錢港燦喇

楼主 发表于 2012-6-25 17:04:44 | 显示全部楼层 来自: 香港
kt1997kt 發表於 2012-6-25 16:40
dave 兄都幾識食喎
如果心境好悠閒,可以慢慢感受吓呢幾種食物的配搭
呢一餐絕對唔曳

我从来没有想过深圳技师会欣赏这样的晚餐。外形时尚的,生活习惯未必时尚。

这样的餐其实很西式优皮,即是说鬼佬都未必个个这样吃。

昨天在Taste买的四样咚咚,最贵的是芝士,约HK$60。这恐怕是一般国内人四样里最难接受的食物。

再讲多次,威士忌陪寿司真的不错。可能好过白葡萄酒陪寿司。有机会试试。

ivan92 發表於 2012-6-25 16:40
冲完凉,一袋野拎上休厅,內有震旦,点个按肩来,一边震,一边按,如觉得不自然,咪入双人影院law。 ...

師兄創意特別,將震旦出現在飲食篇,很有cross over feel,好玩好玩。