发帖
手机端
扫码访问

帶元老會員去搵尖沙咀"潮爆七姨"

6763 |23

我老友元老會員 佢話好耐無同我一齊咩野 見元老餓左咁耐 小象就大發慈悲 帶佢去尖沙咀 重慶大厦7E食餐好嘅
上到去見到個門口 似足我去開果D一樓一門口  會唔會有個印度肥EE出嚟應門呢??好緊張啊!!咦。。無門鐘嘅?原來唔使禁鐘仔…推門入去就得
午飯時間13:30 竟然得一男一女在食飯  加埋我地兩個得四個客
元老會員想叫個 “二人情侶浪漫套餐” 點知得散叫 我地點左圈住果D
你地估吓邊隻手係我 邊隻手係元老會員
原汁咖喱羊肉  咖喱唔夠辣 辣D就會更好食  68/100
羊肉少得可憐  得四件  羊味亦不足  似牛腩多D 好彩個咖喱汁出色 否則真係唔合格
香燒雞塊  兩件胸 兩件脾 印度香料充足 估佢唔到咁好味 上個月在溫哥華食過一次好難食  但這一個香燒雞塊有 75/100
有咖喱  點少得印度麵包 這個是牛油烤餅  但這烤餅牛油味不足  略為遜色 58/100
這個是蒜茸烤餅 比牛油烤餅好味得多 印度麵包伴印度咖喱來吃  就是絶配  75/100
瑪沙拉茶~~~上次在二樓咖喱皇 一杯瑪沙拉茶的幽香  令小象念念不忘
7E咖喱王的瑪沙拉茶  也令小象念念不忘  佢老味  好端端一杯熱瑪沙拉茶上桌時 竟然是涷的  這可能係一早做好  但見我地未食完野 便唔攞過嚟  咁咪涷鳩晒囉  屌!!  10/100
埋單有八折 185大元 我諗下次應該又試下第二間

评分

右手邊喺象版隻手:y-18:

嘩~ 見到碟印度紅咖哩羊肉真喺流曬口水! !:y-38:
小弟鍾意食印度咖哩,而紅咖哩(VINDALOO)更是小弟的至愛!味道辣中帶點酸!

楼主 发表于 2012-5-16 22:12:04 | 显示全部楼层 来自: 香港

kkbbq 發表於 2012-5-16 22:12
無見咁耐  仲認得我隻手  勁喎ken哥

因為你曾經用你嗰隻手遞過咖啡俾我。 。:y-53:

我未見過象版隻手,不過一睇就知右邊隻係你既
因為你面前的碟上面有卡片
同你影果幅卡片一樣
諗唔到咁"潮爆"的7E咖哩王都有咁多方面唔掂
究竟邊度至搵到好掂的平民印度食肆?
講下個燒雞Tandoori chicken
象版在溫哥華中招,相信同雞的質素無關,冇理由加拿大的雞會唔掂
應該係醃料問題
其實呢味野唔難整
我試過買包裝醃料,整出黎好似模似樣,照計冇可能失拖
你杯拉茶凍左,咪炳人住
人地店主當你係自己人咋
印度平民飲拉茶唔一定趁熱飲,但又唔會加冰
好多時係攤到涼晒至飲
象版呢一餐,最"正宗"就係呢杯拉茶,呵呵~~~{:soso_e128:}

我都係估右手邊係你的,
印度咖哩真係幾正,如果配印度米炒飯仲正,
印度米比較長身,食起上黎好香口同中、泰國米完全五同,
象版報告提及午飯時間無物客,相信同價錢、食物質素有關吧!

睇見d相,就知道好正宗,好好食!
引到我流口水!

楼主 发表于 2012-5-17 06:36:10 | 显示全部楼层 来自: 香港
chulo2009 發表於 2012-5-16 23:31
我未見過象版隻手,不過一睇就知右邊隻係你既
因為你面前的碟上面有卡片
同你影果幅卡片一樣

朱老版 你咪學我吹得就吹喎{:soso_e114:} 上次二樓間"咖喱皇"比杯熱奶茶我飲  咪即係唔歡迎我囉{:soso_e127:}
其實又唔係唔好食  只係未到好食的要求{:soso_e100:} 加拿大隻雞完全干爭爭  我都無心機食佢有乜味{:soso_e101:}

楼主 发表于 2012-5-17 06:40:40 | 显示全部楼层 来自: 香港
無爭有為 發表於 2012-5-17 01:02
我都係估右手邊係你的,
印度咖哩真係幾正,如果配印度米炒飯仲正,
印度米比較長身,食起上黎好香口同中 ...

你又講得啱喎有為兄{:soso_e179:} 真正印度米 又長 又幼 好似條蟲咁{:soso_e100:} 幾好食架{:soso_e102:} 可惜我在香港未食過  香港全部都係中國大米  可能成本問題啩  {:soso_e120:}

楼主 发表于 2012-5-17 06:46:48 | 显示全部楼层 来自: 香港
SmallD 發表於 2012-5-17 01:21
睇見d相,就知道好正宗,好好食!
引到我流口水!

香港聯合國大樓...尖沙咀重慶大廈...好多正宗印度咖喱食{:soso_e112:}
食完咖喱  我同元老會員講...不如在聯合國大樓D馬欖{:soso_e102:} 搵條特別D嘅食下如....羅果...扎依爾...{:soso_e113:}