发帖
手机端
扫码访问

母親節 一點心意 給我的老虎

6868 |25
楼主 发表于 2012-5-16 09:40:26 | 显示全部楼层 来自: 香港

好簡單  買番嚟硬掘掘  要自然解凍  加少少鹽在羊扒上面   
完全解凍後  用牛油底面慢火煎半分鐘  加上香草  再放入焗爐  焗至你的要求  我食七成熟{:soso_e112:}

kkbbq 發表於 2012-5-16 09:40
完全解凍後  用牛油底面慢火煎半分鐘  加上香 ...

thank you elephant master, I will try myself this weekend.

我以為邊間餐廳有咁好旣出品,原來大象私房菜!
不如今曰吾出去食喇,我在大埔街市買D仈、蝦、
去你屋企、你煮比我食好過!
{:soso_e102:}

kkbbq 發表於 2012-5-16 09:40
完全解凍後  用牛油底面慢火煎半分鐘  加上香 ...

{:soso_e124:}
又上一堂,正、等我一陳買定D羊仈先

楼主 发表于 2012-5-16 11:11:55 | 显示全部楼层 来自: 香港
20813261 發表於 2012-5-16 09:54
我以為邊間餐廳有咁好旣出品,原來大象私房菜!
不如今曰吾出去食喇,我在大埔街市買D仈、蝦、
去你屋企、你煮 ...

上嚟我屋企D女一定.......{:soso_e102:} 妳係咪做乸先{:soso_e113:}

kkbbq 發表於 2012-5-16 11:11
上嚟我屋企D女一定....... 妳係咪做乸先

妖!你咁多女友,你咪擴定幾個上黎攞!:em20:{:soso_e112:}

廿四孝老公喎{:soso_e142:}
磨菇雞粒忌廉湯應該唔係金寶出品吧?
餐後有冇沖杯靚咖啡俾老虎大人飲呀?

羊扒和牛扒都正過出面餐廳四-五百嗰啲!
再加上象版一手好櫥藝,睇見都流曬口水!

又可以至愛在屋企撐枱腳真喺浪漫!

楼主 发表于 2012-5-17 07:05:22 | 显示全部楼层 来自: 香港
chulo2009 發表於 2012-5-16 17:25
廿四孝老公喎
磨菇雞粒忌廉湯應該唔係金寶出品吧?
餐後有冇沖杯靚咖啡俾老虎大人飲呀? ...

有落金寶  因為西湯我唔係好識{:soso_e120:} 但加切粒蘑菇和雞粒  先煲好再加金寶 {:soso_e182:}  呃你唔到添  激氣{:soso_e113:}

楼主 发表于 2012-5-17 07:07:44 | 显示全部楼层 来自: 香港
ken_choy 發表於 2012-5-16 19:06
羊扒和牛扒都正過出面餐廳四-五百嗰啲!
再加上象版一手好櫥藝,睇見都流曬口水!

Ken哥過獎{:soso_e181:} 只因為廢事母親節出去同人逼   仲要比人劏嘛{:soso_e120:}