发帖
手机端
扫码访问

母親節 一點心意 給我的老虎

6880 |25
母親節和老虎一同享受一頓不錯的晚餐
香草蒙古羊胺 好嫩 好滑 羊味濃郁 得三件 老虎唔食羊  一個人食晒  但係都唔夠喉
全無調味品  牛油煎牛扒 原味鹽都無落  真係超超超超超超超正 牛扒油份十足  油味甘香  食完牛的香氣還在口腔
鮮蕃茄拼牛油焗蘑菇 牛油磨菇的磨菇 雖然和加拿大磨菇有很大距離  但加多些牛油來焗 也差不到那裡  新鮮蕃茄片 酸酸甜甜 醒神醒胃  
蘑菇雞粒忌兼湯 有大大粒蘑菇和雞粒在湯內  可惜無酥皮焗
聖安娜 五榖英國方包配鹹牛油
一支香檳仔 和老虎兩份飲
就因為見到這兩塊咁靚嘅牛扒 D油花靚到丫  這牛扒令我母親節親自下厨  但這兩塊只是賣120蚊的牛扒 真係食得過 最可惜是唔知點解 一受熱 件牛扒在中間裂開 變成兩條
蒙古羊胺 賣果間店係咁寫 但我覺得重正過件牛扒 諗起都流口水  48蚊三件重想點
我手勢唔錯架 父親節又嚟喇 歡迎預定 大象私房菜

评分

正喎象版,我要報名!:y-50:
又真係估五到你都相當有一手,佩服!

楼主 发表于 2012-5-15 21:40:08 | 显示全部楼层 来自: 香港

人窮就要自己郁手架喇{:soso_e120:}   不過百零蚊嘅貨式  真係幾掂呀{:soso_e113:}

象版 我都想試下你手勢 報名先
下個月父親節食

kkbbq 發表於 2012-5-15 21:40
人窮就要自己郁手架喇   不過百零蚊嘅貨式  真係幾掂呀  ...

我真係五知道自已煮都可以出報告,又學到野啦!

楼主 发表于 2012-5-15 22:15:55 | 显示全部楼层 来自: 香港
aabb1234 發表於 2012-5-15 22:03
象版 我都想試下你手勢 報名先
下個月父親節食

多謝幫襯  入三千蚊去我戶口落定先{:soso_e152:}
快D入錢喇  額滿就要等出年父親節{:soso_e113:}

楼主 发表于 2012-5-15 22:18:05 | 显示全部楼层 来自: 香港
無爭有為 發表於 2012-5-15 22:05
我真係五知道自已煮都可以出報告,又學到野啦!

香港飲食嘛  我屋企都在香港區  應該可以啩{:soso_e112:}

kkbbq 發表於 2012-5-15 22:18
香港飲食嘛  我屋企都在香港區  應該可以啩

幣在我屋企好似狗竇點出大場面呀!:y-26:

楼主 发表于 2012-5-15 22:28:42 | 显示全部楼层 来自: 香港
無爭有為 發表於 2012-5-15 22:21
幣在我屋企好似狗竇點出大場面呀!

我屋企細過狗竇添喎  我亞媽成日串我  話佢個厨房大過我間屋{:soso_e101:}

幾件羊好正喎!分亨點整!{:soso_e142:}