发帖
手机端
扫码访问

比人點x左一鑊

9579 |40

落埋d乜東東去增味,而且遷就晒香港人既口味,仲自稱正宗,真係把鬼!

三氯蔗糖同三聚青鞍,係咪差唔多既野黎架!{:soso_e126:}

SmallD 發表於 2012-5-15 01:44
我都無上妤耐喇,希望新正苦快d加綜援,我就可以去番轉!

而家仲可以長駐上邊,唔駛經常留港都合資格申請,正!

SmallD 發表於 2012-5-15 01:46
落埋d乜東東去增味,而且遷就晒香港人既口味,仲自稱正宗,真係把鬼!

三氯蔗糖同三聚青鞍,係咪差唔多 ...

三氯蔗糖 (sacralose) is a food additive and is relatively safe according to the recent research. it is much safer than the aspartame.  

三聚青鞍 is an industrial chemical and should not be eaten because it is harmful.

irene559 發表於 2012-5-15 01:55
三氯蔗糖 (sacralose) is a food additive and is relatively safe according to the recent research. i ...

你好專業呀!:em24:

楼主 发表于 2012-5-15 04:14:57 | 显示全部楼层 来自: 香港
irene559 發表於 2012-5-15 01:55
三氯蔗糖 (sacralose) is a food additive and is relatively safe according to the recent research. i ...

irene師兄{:soso_e181:} 如果你番大陸食野  重有更多機會   表現你的化學物品才華啊{:soso_e120:}

楼主 发表于 2012-5-15 04:21:33 | 显示全部楼层 来自: 香港
petertts 發表於 2012-5-14 23:42
星期日飯市時間重有吉位 !
還是母親節前一星期都唔使等位 !
一看就知這店了真的是好吃有限

"炒冰" 師兄一句"亞茂整餅" 就完全踢爆晒{:soso_e179:}
什麼司樂冰...綿綿冰...水果炒冰....咪又和台灣街頭的沙冰差唔多嘅嘢{:soso_e120:} 改少少  改個靚D嘅名又玩過{:soso_e113:}

楼主 发表于 2012-5-15 04:44:00 | 显示全部楼层 来自: 香港
chulo2009 發表於 2012-5-15 00:38
頭注香俾kt搶左啦。
好似俾你鬧爆的泰菜館,港九新界周圍都係,包括最多泰菜館的九龍城,就算由泰國人主理 ...

唔係咁講喎朱老版{:soso_e114:} kt出果個係屬於出古惑...偷雞..偷步...報告{:soso_e146:} "九龍城傷菜 湖南少奶"已定性為  反革命報告{:soso_e114:}   VS中央都未準備比佢出報告  佢就出左  視為反革命{:soso_e130:} 所以我這報告  先係"正宗頭柱香"報告{:soso_e179:}

講真泰菜我鐘意  但最近兩次都瀨晒野  我今次果間  直頭茶記咁嘅味道先得人驚{:soso_e127:}

最激氣重係比人老點去 {:soso_e111:} 你睇到我在"面書"中對答  佢都唔去  但介紹我去  我小佢丫{:soso_e155:}

楼主 发表于 2012-5-15 04:47:29 | 显示全部楼层 来自: 香港
SmallD 發表於 2012-5-15 01:02
通常招牌自稱正宗既,都唔慌正宗!
我以呢個理論去搵食,好多時都證明正確既! ...

原來"正宗"背後有咁大隱喻  {:soso_e114:} 細D超版  我又學識多樣選擇食肆的方法{:soso_e189:}

楼主 发表于 2012-5-15 07:30:38 | 显示全部楼层 来自: 香港
第十行星 發表於 2012-5-14 23:25
去九龍城食泰國野都唔係次次好食
始終係小店
廚師同食材唔容易維持固定水準 ...

元朗都唔係無好嘅泰國菜  有一間在時鐘酒店內叫泰屋嘅  需然貴少少  但水準保持  環境優勝  食完仲可以跟手上埋去.......{:soso_e102:}

kkbbq 發表於 2012-5-15 07:30
元朗都唔係無好嘅泰國菜  有一間在時鐘酒店內叫泰屋嘅  需然貴少少  但水準保持  環境優勝  食完仲可以跟 ...

有無泰妹做....................................

既泰國菜架!