发帖
手机端
扫码访问

旺角生蟲清湯腩,失望!

9950 |40

事關佢哋落黎香港  駛錢七五折嘛{:soso_e120:} 我在尖咀開茶記D行家都話  現在班山區鄉下人  食野都唔睇價錢iu{:soso_e112:}

walnut 發表於 2012-5-13 21:44
肯定好多推介都係鱔稿喇。有一次睇左無線一個飲食節目,推介一間拉麵店,讚到天上有地下冇,咪同虎虎去試 ...

你是否幾個月前  睇小儀十點幾果個飲食節目呢{:soso_e120:}
果個飲食節目...介紹嘅食肆真係流到爆{:soso_e130:}

walnut 發表於 2012-5-13 21:58
相信象版都知道e+有個新興行業............寫手。
識得一個fd係一間所謂推廣公司做,一收到苛打,即刻係  ...

食肆寫手  絶對唔係新興行業 {:soso_e114:}  這行業比最古老的娼妓行業   只是年輕一些{:soso_e113:} 遠古已有寫手存在
開鑊網....我只是用來搵地址  它的食評  75%鱔稿{:soso_e146:}

無爭有為 發表於 2012-5-14 20:50
我都五知點解?
我估係早幾年人仔和港元對換相差不太大!

其實都唔算,係國內人對食要求高左。
E+國內飲食文化同以前真係唔同。
就講茶記,唔算廣東,以前外地很多客人都係港客。但係E+就係潮人食店。

kkbbq 發表於 2012-5-14 21:03
事關佢哋落黎香港  駛錢七五折嘛 我在尖咀開茶記D行家都話  現在班山區鄉下人  食野都唔睇 ...

肯定啦,上面無套餐散叫價錢唔平。
落到黎平左又好食就自然多人食。
另外有晒廣告食評,就自然吸引。
特別國內好buy尼樣野。

楼主 发表于 2012-5-14 23:59:32 | 显示全部楼层 来自: 香港
ryohung0077 發表於 2012-5-14 23:13
其實都唔算,係國內人對食要求高左。
E+國內飲食文化同以前真係唔同。
就講茶記,唔算廣東,以前外地很多 ...

呢點我都明白,
就好似我阿叔咁係係老家做公安局長,
落到黎香港洗錢果種豪氣真係嚇親我,
但其實佢每月人工都係得三千零蚊咋!

無爭有為 發表於 2012-5-14 23:59
呢點我都明白,
就好似我阿叔咁係係老家做公安局長,
落到黎香港洗錢果種豪氣真係嚇親我,

係架,上面有好多工作表面工資好似唔多,但係實際收入就非常多。
尼度係指津貼,并唔係d唔見得光ge錢。
例如房屋,交通,上級教下級等等,所以你真係估唔到。

無爭有為 發表於 2012-5-9 10:47
係個名叫生龍,並五係真係生蟲!

無爭兄睇完你個標題差d唔夠胆入黎:y-34:

幾舊牛收咁貴真係幾揾笨,我樓下牛腩七八舊加油菜都係二十六大元

楼主 发表于 2012-5-15 20:03:00 | 显示全部楼层 来自: 香港
atompower 發表於 2012-5-15 16:15
無爭兄睇完你個標題差d唔夠胆入黎

你五似咁細膽喎!