发帖
手机端
扫码访问

尖沙咀名爵

3966 |15

登录/注册后可看大图

登录/注册后可看大图

同朋友去食飯,去左新港間酒樓食,前身係彩雲軒來的,裝修後轉了做名爵,食過灣仔的名爵覺得不錯,有信心的保證。
門面以西式設計,白色為主,一種清雅高貴的感覺。
入到內堂,環境比以前寬敞,新淨,位同位之間係一定的空間,坐得好舒服,唔會好似一般酒樓咁迫爆。
名爵出名的是小菜,菜式比較特別同新穎,我們一行6人,要了幾款小菜,以下有個人幾喜歡的。
金莎鴛鴦蔬:鴛鴦是四季豆同南瓜,加入鹹蛋碎,用炸來烹調,味道咸香夠爽口。
芝麻芥末蝦球:醬汁是青芥末,淡淡的青芥末味不攻鼻,味道不俗的。
還有幾款特別的菜式,留代下次試了,反正係尖沙咀太方便。

评分

賣相唔錯,但份量太少了。應該位於新港中心吧?{:soso_e107:}

那裡的座位比較松動,可以舒舒服服享受美食{:soso_e179:}

新派茶樓喎...貴口貴架...{:soso_e114:} 有無懷舊點心呢??依家興行番舊路喎{:soso_e113:}

楼主 发表于 2012-4-30 17:16:20 | 显示全部楼层 来自: 香港
walnut 發表於 2012-4-30 12:39
賣相唔錯,但份量太少了。應該位於新港中心吧?

那裡的座位比較松動,可以舒舒服服享受美食 ...

對呀,是新港中心,
座位真係較松動,很不俗.

楼主 发表于 2012-4-30 17:18:06 | 显示全部楼层 来自: 香港
kkbbq 發表於 2012-4-30 16:06
新派茶樓喎...貴口貴架... 有無懷舊點心呢??依家興行番舊路喎  ...

果日只去食晚飯...不知有沒有懷舊點心呢?搵日去嘆茶先

whitecatko 發表於 2012-4-30 17:18
果日只去食晚飯...不知有沒有懷舊點心呢?搵日去嘆茶先

吓!!原來你果兩個小菜黎架??我以為點心添.....好"精緻"喎

芝麻芥末蝦球好吸引,是辣的?

我初初睇相都以為係點心,
睇但介末蝦球賣相相當五錯,但感覺份量少D!

kkbbq 發表於 2012-4-30 18:19
吓!!原來你果兩個小菜黎架??我以為點心添.....好"精緻"喎

我都以為是小點
小菜黎....實在太   〝小 〞喇

楼主 发表于 2012-5-2 13:56:08 | 显示全部楼层 来自: 香港
kkbbq 發表於 2012-4-30 18:19

係呀,小菜來的呢個份量岩好夠食,真係好精緻呀