发帖
手机端
扫码访问

一間真正有Heart做~用誠意做的食肆

6055 |27
楼主 发表于 2012-4-30 09:35:21 | 显示全部楼层 来自: 香港

首先多謝朱老版加嘅分{:soso_e181:} 小象唔係講負氣說話啊{:soso_e112:} 我真係唔會為分出報告{:soso_e100:} 寫回應{:soso_e182:} 分數我真係唔會注重{:soso_e186:} 小象只係為自己過癮而過癮{:soso_e113:} 當然有你地嘅比面回覆更過癮喇{:soso_e165:}

楼主 发表于 2012-4-30 10:40:40 | 显示全部楼层 来自: 香港
ken_choy 發表於 2012-4-29 22:14
第一次去食呢間都□系屏山原居民朋友帶我去。
當時真□系等都到就來無心機,但仲有□系坐滿位啦都仲
越來越 ...

原來Ken哥都有嚟過我地D鄉下地方{:soso_e113:}
Ken哥唔比你攞走咪重好  講真喺華嫂度食野  就係食佢嘅即做即食  攞到番屋企  得番六折味道  好食變唔好食  算把喇{:soso_e120:} 而且華嫂d貨日日唔夠賣  佢留番比d熟客街坊父老駕{:soso_e113:}

多謝象版好介紹,
於我而言一間好的食肆最緊要有心,(好似周星星講過!)
而呢間華嫂就完全合晒格,如果我俾分都分好高!

象版好介紹,
我呢個鄉下佬住附近都唔知添,
等我搵日過去試下先...

做什麼都真的要用{:soso_e166:}
由其做飲食業
屏山太遠了
不如的話也吃它一個早、午餐{:soso_e124:}

楼主 发表于 2012-5-1 05:36:34 | 显示全部楼层 来自: 香港
無爭有為 發表於 2012-4-30 21:36
多謝象版好介紹,
於我而言一間好的食肆最緊要有心,(好似周星星講過!)
而呢間華嫂就完全合晒格,如果我俾 ...

周星星在"食神"套戲中  做雙養水同玻璃膠  拉出左一個心字嘅拔絲  句對白大致係:要做出好的食物  最緊要係用個心{:soso_e166:}
我係周星星迷  所以我都好無厘頭{:soso_e112:}

楼主 发表于 2012-5-1 05:45:11 | 显示全部楼层 来自: 香港
tok 發表於 2012-4-30 23:05
象版好介紹,
我呢個鄉下佬住附近都唔知添,
等我搵日過去試下先...

原來tok師兄都係元朗父老{:soso_e181:} 失敬 失敬{:soso_e183:}
小象拍心口講"華嫂冰室"你一定唔會失望  一場街坊唔會點你{:soso_e112:}
坑尾村站落車(往元朗方向)  見一條樓梯落去  經過一個超大停車場  過左停車場  向左望就見"華嫂冰室"{:soso_e182:}

楼主 发表于 2012-5-1 05:48:43 | 显示全部楼层 来自: 香港
petertts 發表於 2012-4-30 23:13
做什麼都真的要用
由其做飲食業
屏山太遠了

你講得啱  山長水又遠去到屏山{:soso_e114:} 唔食兩餐點回本{:soso_e120:}   行完文物踁再食多餐{:soso_e124:}

第一次聽到有食肆係食飯時間休息一粒鐘

尼重即叫即做ge茶記真係少有,
有尼種誠意,就算菜式點簡單都會非常好食。