发帖
手机端
扫码访问

佐敦牛屋餐廳

6007 |24
楼主 发表于 2012-4-24 22:05:11 | 显示全部楼层 来自: 香港

唔好意思喎有為師兄{:soso_e181:} 勾起左你傷心回憶添{:soso_e112:}
可能有為師兄  細細個已經係命犯歡場女子  一早已有主宰{:soso_e106:}
所以現在溜漣各大小骨場{:soso_e102:} 墮入三沙一水煙花之地  盡享風流{:soso_e166:}

此乃天意  有為師兄  真是好命{:soso_e179:}

kkbbq 發表於 2012-4-24 22:05
唔好意思喎有為師兄 勾起左你傷心回憶添
可能有為師兄  細細個已經係命犯歡 ...

象版咁講好似明褒暗貶喎!:em16:

楼主 发表于 2012-4-24 22:51:42 | 显示全部楼层 来自: 香港
無爭有為 發表於 2012-4-24 22:35
象版咁講好似明褒暗貶喎!

小象點會咁啊{:soso_e127:} 我厘個架步都已經無乜客{:soso_e114:} 仲敢得罪人  講笑咩{:soso_e112:}

kkbbq 發表於 2012-4-24 22:51
小象點會咁啊 我厘個架步都已經無乜客 仲敢得罪人  講笑咩  ...

象版五好咁講啦,同你吹水我好合皮的!

kkbbq 發表於 2012-4-24 17:38
其實我都賣過豉油西餐  小店開業時"鐵板牛扒"十分盛行   塊鐵板係一隻牛果個牛代厘  你記得 ...

牛型鐵板我當然記得,以前果種用梳打粉拿到鬆晒既牛扒好有風味
我有位朋友,當年(30幾年前)佢在波士頓做廚房學徒,佢話D牛扒根本唔係牛肉,叫我唔好去食
唉,o靚仔想鋸扒,唔食呢類"牛扒",邊有咁多錢去真正扒房食喎,總之唔係人肉就得
象版你近排經常踩過黎港島區試食
等我介紹另一間老牌豉油西餐俾你
就係西環皇后大道西的森美餐廳(Sammy's Kitchen),位置近東邊街口
呢間野曾經威過下
上任掌門係酒店西餐廳西廚出身,而家應該係由佢個仔或者孫打理
格局都係正宗豉油西餐,收費大眾化
以前我好多時由上環行過去食晏,不過近十年都冇再幫襯
唔知風味仲保唔保留到?

楼主 发表于 2012-4-26 20:58:00 | 显示全部楼层 来自: 香港
chulo2009 發表於 2012-4-26 20:50
牛型鐵板我當然記得,以前果種用梳打粉拿到鬆晒既牛扒好有風味
我有位朋友,當年(30幾年前)佢在波士頓做 ...

我明日又過江喇{:soso_e112:} 睇吓有無時間鋸下扒先{:soso_e124:} 多謝朱老版指引{:soso_e181:}

我晚餐都去過,都瀨左野^_^當經驗吧

牛屋一直成日經過都冇食過, 依家知道唔使去

我地少年時代既習體回憶

我地少年時代既習體回憶