发帖
手机端
扫码访问

飛機餐

11223 |39

e+啲航空公司慳得就慳,你咁咀了點食得落吖,cx比較好啲。
如果搭內陸機仲扑街,乜能都冇得食,行李寄倉都要收錢!

walnut 發表於 2012-4-26 11:56
e+啲航空公司慳得就慳,你咁咀了點食得落吖,cx比較好啲。
如果搭內陸機仲扑街,乜能都冇得食,行李寄倉都 ...

ching cx 都唔一定好.

我試過坐cx 去宿霧 去程早上 9:30
先派兒童餐.  只有火腿芝士三文治一件加飲料.  過了15分鐘 派成人啦. 都是一樣 火腿芝士三文治一件加飲料. 沒其他. 早餐來說可接受.

回程晚上 7:15.  又是先派兒童餐. 來的是火腿芝士三文治一件加飲料.
過了15分鐘 派成人. 完全一樣. 無變.  三文治加飲料.{:5_162:}:y-105:

又話有晚餐. 原來是西餐. 三文治

楼主 发表于 2012-4-26 20:52:41 | 显示全部楼层 来自: 香港
第十行星 發表於 2012-4-24 23:13
我食左公司canteen既免費飯餸十幾年
你呢兩餐算過得去架喇
你自己整果塊切到咁q厚我估係牛排

大城兄  妳日日食自助餐乍啩  喺度晒命{:soso_e120:}
塊牛扒只係全塊嘅一半  加國牛扒超正 {:soso_e179:}  這半件只是四十蚊港紙  淨係用海鹽煎  已經超好味{:soso_e179:}

楼主 发表于 2012-4-26 21:03:27 | 显示全部楼层 来自: 香港
walnut 發表於 2012-4-26 11:51
膝頭坐上個零鐘 一定要起一起身企下  ..............有yuk動唔會腳腫既!

係喎個種剌痛真係令人難以忍受{:soso_e134:} 所以長途機路邊位最早劃晒{:soso_e101:}

楼主 发表于 2012-4-26 21:06:46 | 显示全部楼层 来自: 香港
newg 發表於 2012-4-26 13:59
ching cx 都唔一定好.

我試過坐cx 去宿霧 去程早上 9:30

我試辦一次搭港龍去唔記得左邊度  係短程  
竟然以環保為理由  只得一支水...........{:soso_e114:}

kkbbq 發表於 2012-4-26 21:06
我試辦一次搭港龍去唔記得左邊度  係短程  
竟然以環保為理由  只得一支水...........  ...

咁pk,作都作個好既理由吖

kkbbq 發表於 2012-4-26 20:52
大城兄  妳日日食自助餐乍啩  喺度晒命
塊牛扒只係全塊嘅一半  加國牛扒超正 {:soso_e179: ...

真係自助餐呀
自已畢飯
自已畢餸
差D要自已洗埋碗呀

davidcanada 發表於 2012-4-25 17:12
this service are same if u have first class in cathay
surprise

then i would not take first class in cathay if the food in first class is the same as that in economy class

kkbbq 發表於 2012-4-24 17:26
說也奇怪 好多人話搭長途機會腳腫   但我又未試過喎

then your blood circulation was good, maybe because you always walked around in the plane.