发帖
手机端
扫码访问

現今80後大熱朝聖食點 “勝香園”

3847 |17

蘭芳園係名氣最大的茶檔,雖然個茶檔仲在,事實上早已入左鋪。
如果勝香園係多人排隊,蘭芳園直情係人山人海,客人絡繹不絕。
我有一段時間幾抗拒蘭芳園,但無可否認,佢地的奶茶水準好高
冰粒奶茶更是首創(即是冰是用奶茶製成的)
鮮茄牛肉通係佢地招牌菜
多士、豬扒包、撈丁,通通都掂
我以前抗拒係因為班伙計老屎忽態度好差
今日班伙計換左唔少姨姨,態度好好多
蘭芳園最唔好就係太旺,日日班自由行當朝聖咁黎幫襯
所以去呢度要預左滾水淥腳

kkbbq 發表於 2012-4-20 02:19
乜灣仔聖佛蘭士街  都有一間咁樣嘅檔口咩 係咪都係大牌檔形式  同埋駛唔排隊架駛{:soso_e12 ...

近星街果邊,話就話灣仔,實情差五多去到金鐘!
位置係條斜到飛起的路行上去,就係聖佛蘭士臺和進教圍交界!
午飯時間人勁多,下午茶時段會少D人!

楼主 发表于 2012-4-21 09:48:55 | 显示全部楼层 来自: 香港
chulo2009 發表於 2012-4-21 01:04
蘭芳園係名氣最大的茶檔,雖然個茶檔仲在,事實上早已入左鋪。
如果勝香園係多人排隊,蘭芳園直情係人山 ...

我都估到朱老闆實知架喇{:soso_e182:}
蘭芳園在新鋪門口 重擺放緊部發跡時 果檔大牌檔做生招牌{:soso_e112:}
但點解我無去蘭芳園呢??就因為佢入左鋪...唔知水準有無改變..{:soso_e132:} 入鋪變差..好似係千古定律{:soso_e120:}

楼主 发表于 2012-4-21 09:53:54 | 显示全部楼层 来自: 香港
無爭有為 發表於 2012-4-21 01:06
近星街果邊,話就話灣仔,實情差五多去到金鐘!
位置係條斜到飛起的路行上去,就係聖佛蘭士臺和進教圍交 ...

有為兄講完我都未知喺邊{:soso_e127:}
但係..咁先吸引到我去發掘一下{:soso_e120:}
知唔知..星期日有無開架有為師兄{:soso_e165:}

kkbbq 發表於 2012-4-21 09:53
有為兄講完我都未知喺邊
但係..咁先吸引到我去發掘一下
知唔知..星期日有無 ...

星期日無開的,因為主要客源係班寫字樓!

I like it, i have tried it for several times, the quality is good, the price is cheap, it is value for money

呢間成日都食

不過夏天就免了

评分