发帖
手机端
扫码访问

@風子飲食@之深圳景田“無窮花”韓式烤肉

11543 |44

屎德保好很貴,去一次平均400-500或以上,
夠我又食又搭,或飲酒唱K有女果隻!:em11:

楼主 发表于 2012-3-15 00:17:22 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
無爭有為 發表於 2012-3-15 00:06
屎德保好很貴,去一次平均400-500或以上,
夠我又食又搭,或飲酒唱K有女果隻! ...

聽講嗰度多有錢人去,話閃卡都有100萬嘅!
聽落都覺得離譜,但有錢人, 幾錢都喺一個數字,
使得開心冇使計較。
我呢個窮人去,入去睇怕都冇人會so~ 不去也罷。。:em1:

4-500又singK,drink and gal.. 落唔落到楼啊!!:y-51:

ken_choy 發表於 2012-3-15 00:17
聽講嗰度多有錢人去,話閃卡都有100萬嘅!
聽落都覺得離譜,但有錢人, 幾錢都喺一個數字,
使得開心冇使 ...

一係唱K,300酒水房錢,女陪200,咁都OK掛!
搭骨普通中大場雙鐘120,小費50,食飯320夠啦!
三樣一齊緊係五夠啦,15年前就得!

楼主 发表于 2012-3-15 00:32:45 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
無爭有為 發表於 2012-3-15 00:27
一係唱K,300酒水房錢,女陪200,咁都OK掛!
搭骨普通中大場雙鐘120,小費50,食飯320夠啦!
三樣一齊緊 ...

睇來跟有為兄揾食~:y-18:

今時今日嘅經濟時勢,作為打工仔嘅都要學識計到盡,做個精明消費者。 。

ken_choy 發表於 2012-3-15 00:32
睇來跟有為兄揾食~

今時今日嘅經濟時勢,作為打工仔嘅都要學識計到盡,做個精明消費者。 。 ...

無計啦,人窮興趣多,點到你五計!
既然咁岩KEY,就講下以前的消費,大家討論下,得啖笑都好!

十幾年前落下沙,唱K飲酒約200左右,女小費齋坐約100
去福星路按中式連洗腳60,小費30+10,
係水圍莊家莊食飯,串燒泥鯭28,雞煲半隻約35,生腌蝦25,啤酒兩瓶16,
加加埋埋的確係五超500!仲要一對108,超值!

楼主 发表于 2012-3-15 01:12:12 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
無爭有為 發表於 2012-3-15 00:52
無計啦,人窮興趣多,點到你五計!
既然咁岩KEY,就講下以前的消費,大家討論下,得啖笑都好!

哎, 人生有幾多個十年啊! !過去嘅總是令人尋味追憶!

前排jek嘛,陪個客去SW singK,睇均10幾個,真喺捒唔落手,
+陣局住揾個豬扒陪坐,搞下氣氛都要3舊落樓:y-26:
未開波已經嘔:em14:,飲多兩杯{:5_162:}仲犀利!問你死未!:y-63:

ken_choy 發表於 2012-3-15 01:12
哎, 人生有幾多個十年啊! !過去嘅總是令人尋味追憶!

前排jek嘛,陪個客去SW singK,睇均10幾個,真 ...

咁悽慘!:y-27:
所以我無蒲K場好耐啦,
以前做開;1,3,5,而家;3,5,8,
情願去食飯搭骨好過啦!

楼主 发表于 2012-3-15 01:52:36 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
無爭有為 發表於 2012-3-15 01:22
咁悽慘!
所以我無蒲K場好耐啦,
以前做開;1,3,5,而家;3,5,8,

CP已經去到4-7-10,5-9-15啦!真喺離撚曬譜!:y-29:

都喺烹調過嘅走地雞抵食啲:y-18:

ken_choy 發表於 2012-3-15 01:52
CP已經去到4-7-10,5-9-15啦!真喺離撚曬譜!

都喺烹調過嘅走地雞抵食啲 ...

咁撚離譜!係咪鑲金架?
我鐘意你呢句烹調過的走地雞,
可圈可點!:y-51:

楼主 发表于 2012-3-15 02:14:03 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
無爭有為 發表於 2012-3-15 01:58
咁撚離譜!係咪鑲金架?
我鐘意你呢句烹調過的走地雞,
可圈可點! ...

通貨膨脹, 連呢啲都加價,仲要加到離撚譜又keep唔到質數,
servise更加行貨到好似servise緊佢!:y-32:

走地雞起碼平過嗰啲多多聲!
烹調熟啲,禽流感都冇使怕!:y-24: