发帖
手机端
扫码访问

绝對推薦-深圳德川鐵板燒日本料理

142512 |40

昨天我老Rick又去深圳揾食,今次去了一間在羅湖友誼酒店三樓的深圳德川鐵板燒日本料理食自助餐,其實一年前都去過,不過現在改了名,但一樣咁靚{:soso_e179:} !每人150元,没有加一,我兩給了300元就走了,tips也没比,哈哈{:soso_e106:}

店鋪入口

店內優雅

看看menu,旁邊是每樣單叫的價錢,但自助餐則全包

先來飲品,是任飲的{:soso_e144:} {:soso_e179:}

再來軟殼蟹手卷,但就一般

好像是青魚刺身,不錯

鹽燒大蝦,绝對靚!strongly recommend{:soso_e179:}

煙肉鵪春蛋,好味{:soso_e179:}

鵝肝蒸蛋,冇咩味

上湯魚翅,一般,浪費了我的肚子

鰻魚,丁丁咁大舊,哈哈

青酒煮蜆,一般

西京燒銀雪魚,好靚{:soso_e179:}

加州壽司,也是浪費了我的肚子

燒羊架,very good{:soso_e179:}  

燒牛肉粒,都好靚{:soso_e179:}  

鱼生剌身,好新鮮好靚{:soso_e179:}  

生牛肉片,冇咩味

天婦羅,good again{:soso_e179:}  

抄海滲,很爽{:soso_e179:}  

燒茄子,I like it{:soso_e179:}  

燒雪米糍,有創意

燒香蕉加雪糕,有特色{:soso_e179:}  

總括來說,食物新鮮,好味,多選擇,而且落order后又很快就來,沒有漏單,绝對推薦!
推薦菜式:上面加了{:soso_e179:}的菜式
消費: 150元1人 (任飲任食,免加一,可在兩小時內任叫,而坐就幾耐都得{:soso_e179:} )
用餐日期:在2012年3月10日
評分(具體:味道***** 衛生**** 服務*****  環境**** 價錢****)

评分

睇落食得過,仲要平過大魚小小。唔知福田有冇分店?

{:soso__18248662864851790331_1:}環境唔錯....D餸睇上去都幾OK喔....
你提到既 創意 同 特色食物 味道如何咧?

年幾前去過,現時通化膨脹,百物騰貴, 呢間價錢都由138/head 加到150.。 。{:soso__14598040775406845434_4:}

order嘅嘢都不過不失,最緊要喺週未都冇漏單,呢樣改善了。要贊!

以下有兩個德川包膠,大家對比下。 。 。{:soso__7293114639050745913_2:}
月巴星人搵食記(10) 之 德川鐵板燒日本料理
http://www.vshare.cc/forum.php?mod=viewthread&tid=423956

@風子飲食14@之深圳羅湖德川日本料理
http://www.vshare.cc/forum.php?mod=viewthread&tid=390335

睇落食物同價錢同大漁差唔多!

好似半年前再去過, 質數差左好多, 差唔多價錢同附近我會去萬膳or盛八, 見到鰻魚限點一份........no way

睇到我口水都流晒落地,
睇得出好有水準!

真係好似大漁,有機會試下{:soso_e100:}

好正呀

评分

好正呀