发帖
手机端
扫码访问

肇順名匯河鮮專門店

6822 |30
楼主 发表于 2012-3-9 06:44:40 | 显示全部楼层 来自: 香港

乜你咁睇{:soso_e114:} 我架我斯文人嚟架{:soso_e101:}
我最近篇水雲間  乜都無搞 {:soso_e109:}  我都無小九囡囡  重讚佢有風骨添{:soso_e112:}
可見我都係一個鹹濕君子嚟架{:soso_e182:}

kkbbq 發表於 2012-3-9 06:44
乜你咁睇 我架我斯文人嚟架
我最近篇水雲間  乜都無搞   我都 ...

咸濕都有君子?:em5:

無爭有為 發表於 2012-3-8 19:02
新蒲崗點算窮地方啊?
我諗係龍蝦/普通蝦球,以象版呢D老江湖應該識分掛! ...

睇樓價咪知囉, 西有東頭村, 傍邊有黃大仙, 你估有幾座譽港就得架, 新地吹出來架!!! 我留低好多腳毛係果度!!!

kkbbq 發表於 2012-3-9 06:37
師兄說的淡水龍蝦好有道理 多謝師兄的回應
但就算是淡水龍蝦  這個份量也在 ...

師兄係大陸食過川菜麻棘龍蝦仔喇, 好很平喳, 味道同淡水蝦冇勿分別, 佢地有冇雪過就唔知, 不過我覺得佢地冇需要滾的客, 材料好很平之麻, 評論都要公平一的的!!!

danny3456 發表於 2012-3-15 17:39
睇樓價咪知囉, 西有東頭村, 傍邊有黃大仙, 你估有幾座譽港就得架, 新地吹出來架!!! 我留低好多腳毛係果度 ...

咁如果同半山比都算窮既,
小弟有公屋住已經滿足啦!

kkbbq 發表於 2012-3-8 07:30
所以我咪講左  兩個人晚飯  都有魽魚煲或半隻雞送
七點鐘都只係得兩枱客  必定有佢原因嘅{ ...

象版,睇完你報告原本冇動力去呢間野嘅喇
但有時就天意如此
星期五同友人去mega box睇戲拖手仔
睇完戲去宵夜,友人竟然好有興趣試河鮮.......
兩個人叫咗條珍珠魚兩食 (椒鹽/油泡),條魚大約兩斤.....
唔錯喎,好香口好入味.......
不過兩個人食好似多咗D,食唔哂:em18:
再加多個啫啫芥蘭煲
唔掂,過哂火,D菜淋哂冇咬口.....把鬼:em16:
埋單四百幾,麻麻地冇乜再幫襯動力:em23:

楼主 发表于 2012-3-19 00:07:21 | 显示全部楼层 来自: 加拿大
kt1997kt 發表於 2012-3-18 22:44
象版,睇完你報告原本冇動力去呢間野嘅喇
但有時就天意如此
星期五同友人去mega box睇戲拖手仔

妖!!我四個人食都唔駛四舊{:soso_e123:} 你兩個人就食四舊幾{:soso_e145:}擺明串我窮者{:soso_e101:}我上次食送嘅魽魚都幾好味架 {:soso_e112:}  咁你有無點送嘅雞啊{:soso_e102:} 我估都唔慌好吔{:soso_e112:} 送嘅甜品..你都無食架喇有錢佬{:soso_e113:} [/size]

kkbbq 發表於 2012-3-7 22:38
賴過野喇 整舊花錦鱔皇煲  又係無味無道 都唔知食緊乜咁  ...

都係皇崗村D花錦鱔靚!可遇不可求!

楼主 发表于 2012-4-5 08:40:46 | 显示全部楼层 来自: 加拿大
20813261 發表於 2012-4-2 10:12
都係皇崗村D花錦鱔靚!可遇不可求!

元老師兄  我地上次食果條叫野生油"魚追"  並非花錦鱔喎{:soso_e120:}

kkbbq 發表於 2012-4-5 08:40
元老師兄  我地上次食果條叫野生油"魚追"  並非花錦鱔喎

吾係花錦鱔咩?哈哈、人老記性差..............