发帖
手机端
扫码访问

肇順名匯河鮮專門店

6820 |30
楼主 发表于 2012-3-8 07:26:41 | 显示全部楼层 来自: 香港

其實個蝦球唔難食(雖然都唔係好食)佢駛乜呃人丫{:soso_e103:} 蝦球咪蝦球囉  今時今日  一舊水比龍蝦球你食蝕鳩硬架{:soso_e113:}

楼主 发表于 2012-3-8 07:30:43 | 显示全部楼层 来自: 香港
ken_choy 發表於 2012-3-8 01:40
龍蝦變蝦球,咁揾笨!換著我一定問喺埋搞錯囉!
爽脆的花膠,聽落都幾嚇人驚!
豬潤都做得乾爭爭,真喺不敢 ...

所以我咪講左  兩個人晚飯  都有魽魚煲或半隻雞送{:soso_e114:}
七點鐘都只係得兩枱客  必定有佢原因嘅{:soso_e144:}

此間肇順名匯河鮮專門店都有好多分店.  去年試過MegaBox那間.
當時是$98任食火鍋. 魽魚都任食. 不過質素真係一般般.

那些是淡水龍蝦球, 同平時那些所謂澳洲龍蝦球不同, 肇順名匯做河鮮架!!! 幾年前食過, 味淡一些, 不過不失啦!!! 新蒲崗窮鬼區, 加上位置問題, 想好生意都幾難!!!

danny3456 發表於 2012-3-8 15:01
那些是淡水龍蝦球, 同平時那些所謂澳洲龍蝦球不同, 肇順名匯做河鮮架!!! 幾年前食過, 味淡一些, 不過不失啦 ...

新蒲崗點算窮地方啊?
我諗係龍蝦/普通蝦球,以象版呢D老江湖應該識分掛!

kkbbq 發表於 2012-3-8 07:26
其實個蝦球唔難食(雖然都唔係好食)佢駛乜呃人丫 蝦球咪蝦球囉  今時今日  一舊水比龍蝦球你 ...

象兄,無錯,你都話呢間野生意唔好,如果以呢個價比真龍蝦球你,即係叫佢地蝕水,早d摺埋!{:soso_e154:}

estheryau1221 發表於 2012-3-8 20:37
象兄,無錯,你都話呢間野生意唔好,如果以呢個價比真龍蝦球你,即係叫佢地蝕水,早d摺埋! ...

EY所講都岩,但係都五可以掛羊頭賣狗肉,
咁樣落去容物易演變成;粉絲扮魚翅,泥鯭當石班架!:em25:
可知做生意最重誠信!:em1:

無爭有為 發表於 2012-3-8 21:56
EY所講都岩,但係都五可以掛羊頭賣狗肉,
咁樣落去容物易演變成;粉絲扮魚翅,泥鯭當石班架!
可知 ...

可能佢見到象兄同佢d朋友個個樣都好仁慈,就算被人搵笨都唔想出聲,放生佢,咁就烚得就烚,蝦當龍蝦球搏一搏!{:soso_e120:}

estheryau1221 發表於 2012-3-8 22:57
可能佢見到象兄同佢d朋友個個樣都好仁慈,就算被人搵笨都唔想出聲,放生佢,咁就烚得就烚,蝦當龍蝦球搏一搏! ...

你睇下象版D邪骨包膠,
你會見到好多小媽拆蟹,
仁慈係無可能架!

楼主 发表于 2012-3-9 06:37:28 | 显示全部楼层 来自: 香港
danny3456 發表於 2012-3-8 15:01
那些是淡水龍蝦球, 同平時那些所謂澳洲龍蝦球不同, 肇順名匯做河鮮架!!! 幾年前食過, 味淡一些, 不過不失啦 ...

師兄說的淡水龍蝦好有道理{:soso_e179:} 多謝師兄的回應{:soso_e181:}
但就算是淡水龍蝦  這個份量也在蝕本範圍內{:soso_e101:}
何況以小象的口感和味覺分辨{:soso_e112:} 只覺得它是雪藏蝦 加梘水發大  變爽  再作調味{:soso_e100:} 但這都算是一個合格的雪藏蝦{:soso_e113:}