发帖
手机端
扫码访问

皮蛋酥加心太軟

2514 |7

今晚宵左夜未~~皮蛋酥加涷頂烏龍…厘個皮蛋酥好好味,食中式餅食一定要飲杯中國茗茶,這樣才配合得啪啪聲
唔係點你,厘個皮蛋酥堅好味,紅色果D是芓薑,加上黃色微鹹的饀,份量恰當的皮蛋,問你對這個 “只賣四蚊” 的皮蛋酥重有乜要求。明日去買番個食吓你都會話抵食,
一件好嘅中式餅食,梗係要飲杯靚靚中國茗茶,飲茶用個老坑茶盅嚟飲,你會覺得整杯茶都透出古思幽情。
這個咁好味 抵食嘅皮蛋酥 就係在這間元朗  ICAC紅綠燈位前的 “千色麵包店”
連續兩日食心太軟 第一間在元朗糖百府  當晚個甜品師傅特別走出嚟多謝我地佢話從未試過一枱人食八個心太軟  佢都係第一次八個心太軟一齊做  好彩都整得有水準
第二日  我又七個人去尖沙咀食放題  食完有人提議去甜蜜蜜食心太軟  友人話心太軟甜蜜蜜做得最好
我隻老虎食心太軟 佢話咪和糖百府差唔多  早知食第二樣
我就醒咧 食個香橙梳乎厘伴青檸雪粑  個香橙梳乎厘做得十分軟滑  配上微酸的青檸雪粑  十分醒胃好味
但埋單時就谷撚氣喇  頂佢個制 顶到佢花開富貴 果間尖沙咀"甜蜜蜜" 我地七個人食左三舊水甜品 硬幣中有兩個五亳子都唔肯收  話佢哋唔收亳子  差D打交咁滯  我話撚過以後都唔撚幫襯厘間尖沙咀"甜蜜蜜"

评分

五使勞氣,下次去袋定三百個一蚊銀,實行羅錢掟佢!

皮蛋酥係我既至愛,睇佢既賣相就知堅好!!!
心太軟沒試過,幾多銀一件???

estheryau1221 發表於 2012-3-2 20:14
無爭兄,比我好過啦,掟佢?!哈哈.........

EY師兄的意思係叫象版掟你?:y-9:

楼主 发表于 2012-3-2 23:32:43 | 显示全部楼层 来自: 香港
無爭有為 發表於 2012-3-1 23:16
五使勞氣,下次去袋定三百個一蚊銀,實行羅錢掟佢!

厘間仆街"甜蜜蜜"一個仙都唔會再幫襯佢喇{:soso_e130:}

楼主 发表于 2012-3-2 23:36:04 | 显示全部楼层 来自: 香港
estheryau1221 發表於 2012-3-2 20:17
皮蛋酥係我既至愛,睇佢既賣相就知堅好!!!
心太軟沒試過,幾多銀一件??? ...

總之四蚊個皮蛋酥{:soso_e112:} 你食過一定話抵食{:soso_e102:}
心太軟"糖百府"賣45 {:soso_e100:}  間"仆街甜蜜蜜"賣48{:soso_e155:}

kkbbq 發表於 2012-3-2 23:36
總之四蚊個皮蛋酥 你食過一定話抵食
心太軟"糖百府"賣45   間" ...

象兄,唔使咁火滾,頂多以後唔幫襯甜蜜蜜,唔使拿刀劈佢既!{:soso_e100:}