发帖
手机端
扫码访问

佐敦 堂記腸粉專門店

6330 |34
大家樂碗皮旦廋好過佢喎

價錢不便宜.... I don't know why many many people say this shop is ok....??

Thanks for your report.  Anyway, I like Cheung Fan very much, and I'll go there to give it a try.

:y-66:

象板可有試過大埔陳漢記的腸粉.

相信比這家好. 而且價錢更相宜.

楼主 发表于 2012-3-27 23:54:24 | 显示全部楼层 来自: 加拿大
newg 發表於 2012-3-27 19:18
象板可有試過大埔陳漢記的腸粉.

相信比這家好. 而且價錢更相宜.

多謝師兄提供{:soso_e181:} 但有詳細D地址嗎??

kkbbq 發表於 2012-3-27 23:54
多謝師兄提供 但有詳細D地址嗎??

陳漢記的腸粉的確好食,不過以街坊店計,價錢都算貴,一碟齋腸只得三條,唔夠五吋長,好幼
佢地以豬潤出名,生滾粥唔錯,仲有就係煲仔飯,讚!
一分錢,一分貨,唔好諗住會抵食夾大件,值回票價就OK

kkbbq 發表於 2012-3-27 23:54
多謝師兄提供 但有詳細D地址嗎??

地址:大埔運頭街. 係好大個桌球城招牌對面. 好易搵. 注意是開早上11:00. 星期日都是.

楼主 发表于 2012-3-28 12:30:26 | 显示全部楼层 来自: 加拿大
newg 發表於 2012-3-28 12:26
地址:大埔運頭街. 係好大個桌球城招牌對面. 好易搵. 注意是開早上11:00. 星期日都是.  ...

THX  newg師兄{:soso_e181:}

chulo2009 發表於 2012-3-28 09:46
陳漢記的腸粉的確好食,不過以街坊店計,價錢都算貴,一碟齋腸只得三條,唔夠五吋長,好幼
佢地以豬潤出 ...

而家要大件夾低食(又好食)的可以說少之又少.  如象板說比十元可以吃回十元的東西已萬幸.
如果去陳漢記. 早上去比較底. 因為有套餐. 23/24元可以有粥又有腸粉(可以選有料的).  重有幾種不同配對.
真係比散叫平好多.

kt1997kt 發表於 2012-2-22 09:28
無爭兄,老坑火鍋我久唔久都有去
因為我有個朋友同個老細好熟
我話個經歴你知,我朋友不停咁推介呢間野

無爭兄,老坑火鍋我久唔久都有去
因為我有個朋友同個老細好熟
我話個經歴你知,我朋友不停咁推介呢間野
所以第一次就同老虎2個人去 (冇揾我個朋友)
結果正如你一樣,食物普通又貴到離Q哂譜
食完咪炳义我朋友囉
佢好委屈咁話請我再去個度食番餐
結果有佢喺度D食物、尤其是肥牛、真係正到冇朋友
後尾佢介紹埋嗰老細我識,我咪咋型問佢點解佢嘅出品咁参差
老細解釋因為生意好,佢根本買唔夠D好野
例如肥牛,一隻牛真係靚嘅肉得幾斤,其他D都好普通
所以佢都要將最靚嘅料留番哂俾熟客
就咁walk-in嘅新客,真係冇啖好食的
這.....就是現實了!

KT兄,我係老坑火鍋會的會員,可以坐貴賓房,我因朋友關係識佢個霞姐,佢解釋一隻牛个个部位都唔同,尤其在冬天,好少少都留番哂俾熟客。