发帖
手机端
扫码访问

新星飲下午茶

127829 |23
   星期日老虎去灣仔飲下午茶,係我地擺酒果度付近!
瞬眼間已經六年啦,就當懷緬一下羅!

去到已經差不多兩點,嘩人山人海,轉身都轉五到咁濟!

就咁睇裝修都過得去,起碼乾淨企理!好!

煎藕餅,味道和賣相都合格     6/10

九黃蝦腸皮薄蝦亦新鮮,但每條腸只有兩隻蝦,小家子!5/10

呢個魚腩粥比起明星貴了一倍,$29.5但味道麻麻
好在粥底亦煲得夠綿,如果五係就小爆佢!6/10

臘味鯪魚球好大粒,味道同口感都OK!6/10

蝦籽燒賣無物特別,做特價勝在平   5/10

黑椒牛肉粉卷,味道、份量都合格   6/10

招牌流沙包,覺得水準不斷下降,就黎可以放棄啦!   4/10

總括新星的出品賣相、味道、份量都退步中
只有價錢係上昇的,如果五改善在咁落去,
就真係祝佢好運,短時間內應該五會再去啦!

评分

我都想講吓新星個'招牌奶皇飽'{:soso_e124:} 我食過好多次  即係比過好多次機會佢{:soso_e120:} 次次都係最多只可以叫合格{:soso_e114:} 稱皇稱霸  好似仲有段距離{:soso_e122:}

楼主 发表于 2012-2-20 22:44:19 | 显示全部楼层 来自: 香港

一句話,名過其實!
象版有機會去香港仔大街近舊大街果邊,
有間好UPDU的周記茶餐廳試下D飲茶點心野,
我食過幾次,覺得比一般大酒樓還好!

無爭有為 發表於 2012-2-20 22:44
一句話,名過其實!

香港仔 {:soso_e114:} 我五十幾歲人  除左海洋公園外  我諗真係唔知有無去過三次{:soso_e117:} 我唔識路啊{:soso_e120:} 有為師兄{:soso_e112:}

楼主 发表于 2012-2-20 23:16:32 | 显示全部楼层 来自: 香港
kkbbq 發表於 2012-2-20 23:04
香港仔  我五十幾歲人  除左海洋公園外  我諗真係唔知有無去過三次 我唔識路 ...

其實都五難搵,係香港仔海濱公園落車,穿過一條行人遂道
會見到巴士總站,係天橋底穿過馬路,就會見到架!

無爭有為 發表於 2012-2-20 23:16
其實都五難搵,係香港仔海濱公園落車,穿過一條行人遂道
會見到巴士總站,係天橋底穿過馬路,就會見到架 ...

搵個星期日去試吓先{:soso_e124:} 唔該有為師兄{:soso_e165:}

我好掛住D魚肉燒賣啊....好好食啊....不過茶樓好似都系豬肉...一定要去超市買先有...(跪地)

kkbbq 發表於 2012-2-20 22:38
我都想講吓新星個'招牌奶皇飽' 我食過好多次  即係比過好多次機會佢 次次都係最 ...

招牌奶皇飽'?應該每間師傅做法唔同呱?
我附近果間又幾好食喎

無爭有為 發表於 2012-2-20 22:44
一句話,名過其實!

當真?呢一年中,我去多左香港仔果邊(同象版一樣,我幾十歲人去香港仔都冇幾次)
下次有機會試下先

楼主 发表于 2012-2-27 21:17:35 | 显示全部楼层 来自: 香港
小白 發表於 2012-2-27 16:09
當真?呢一年中,我去多左香港仔果邊(同象版一樣,我幾十歲人去香港仔都冇幾次)
下次有機會試下先 ...

有好多人排隊架,
剩係朝早到14;00營業咋,
咪食閉門更啊!:em14: