发帖
手机端
扫码访问

《元朗傷身酸辣粉》

5386 |16
今次我要嚴重投訴《元朗傷身酸辣粉》嘅女員工(矮、瘦、黑色T裇)及肥女收銀。今晚18:40去到《元朗傷身酸辣粉》(唔可以用團購卷),我之前嚟過十幾次,每次order「口水雞套餐」(走酸勁辣多麻)($43),食咗一陣,覺得唔夠辣,咪叫個黃裇女侍應攞辣椒油,加咗6小匙羹辣椒油响碗粉,全部食哂剩下啲湯,我用個膠盒(自己帶)裝哂,女員工(矮、瘦、黑色T裇)話:「唔可以攞走。」,我就問返佢:「點解唔攞得?」佢答:「啲油好貴,堂食就得,仲有你畢哂成樽辣椒油。」我再問:「唔通留俾啲客返用?」我無理佢,因為覺得無偷無搶,唔通食得辣都有罪?行出去找數(俾$100佢),肥女收銀鬧我畢哂成樽辣椒油,要收我$10,我當然無俾到,仲要繼續鬧唔肯找錢,鬧足3分鐘先肯找返錢。無偷無搶,唔通食得辣都有罪?佢地實在太過份、無理取鬧。

無理投訴 {:soso_e146:} "畢"晒人地D辣椒油  仲要自己帶個盒攞走{:soso_e101:} 重要覺得自己好啱{:soso_e115:} 人地開鋪做生意要成本架  個個都攞這樣走  那樣走  人地重駛搵食嘅{:soso_e117:}   你又不妨掉轉角色諗諗{:soso_e132:}   你開鋪  你的客咁樣攞你嘢  你會點丫  大爺{:soso_e149:}

小象向來推崇出嚟搵食  要互相尊重{:soso_e181:} 做一個有品的客人{:soso_e100:} 就如小象剛剛劣作 "元朗街坊食店"最後的一句「客氣D對班老前輩 (樓面)  你會有著數」{:soso_e120:}

厘位大爺   小象又贈你一句  你都唔好再去"傷心酸辣粉"食嘢喇  你去左十幾次  已經被人點晒相  今次搞你  就係要趕客  如果你再去只會自討沒趣  {:soso_e181:}

今時今日  做一個客人的態度  唔應該咁架喇

投訴佢啦

有时“客人永远是对的”反而会养出一班比较“特别”ge客人,以自我为中心。
其实出黎揾“食”都系要互相专重。
d餐厅要玩野,真系比真“口水”都得。

ryohung0077 發表於 2012-2-5 14:56
有时“客人永远是对的”反而会养出一班比较“特别”ge客人,以自我为中心。
其实出黎揾“食”都系要互相 ...

ryohung師兄{:soso_e181:} 你厘D咪出嚟揾食嘅材料囉{:soso_e179:}
唔係話花少少錢就大爺架{:soso_e120:}
我可以話埋你知  如果在食肆大枝嘢{:soso_e116:}   唔止有口水雞食  乜都可以加料泡製{:soso_e113:}

kkbbq 發表於 2012-2-5 16:58
ryohung師兄 你厘D咪出嚟揾食嘅材料囉
唔係話花少少錢就大爺架 ...

到時真係有"特色"風味唔定。
覺得唔好食就第二間,我出去食野同樓面一般會哥前哥後,起碼自己食得開心。

投訴邊個啊  投訴乜嘢啊  去邊度投訴啊

楼主 发表于 2012-2-6 02:30:27 | 显示全部楼层 来自: 香港
kkbbq 發表於 2012-2-5 08:29
無理投訴  "畢"晒人地D辣椒油  仲要自己帶個盒攞走 重要覺得自己好啱{:soso_e11 ...

我從來無大爺,畢6小匙羹辣椒油唔係食完至畢,佢地係咁鬧我,我都無理佢地,其他分店同我講,員工係無權干涉客人用幾多辣椒油或豉油或包走食靜嘅嘢

楼主 发表于 2012-2-6 02:32:07 | 显示全部楼层 来自: 香港

其他分店同我講,員工係無權干涉客人用幾多辣椒油或豉油或包走食靜嘅嘢

hooman68 發表於 2012-2-6 02:32
其他分店同我講,員工係無權干涉客人用幾多辣椒油或豉油或包走食靜嘅嘢 ...

如果系o甘你又唔去其他分店食?起码无驶烦。