发帖
手机端
扫码访问

"壯陽丸"

7023 |26

"壯陽丸"這間韓國燒烤料理  我大大話話七八年無幫襯過{:soso_e120:} 上次同"小白元老"食飯{:soso_e161:} 佢提議食"壯陽丸"  去到樓下我又精神病發{:soso_e155:} 死都唔上去  重要佢請搭的士  去食第二樣  可見我對"壯陽丸"幾大偏見{:soso_e136:}
我點解咁憎"壯陽丸"…食物無變化 廿年都係始終如一…肉類太多好快飽左九成…環境陳舊…烏糟辣撻… 地下滑汕汕…招呼九流……{:soso_e111:}
昨晚有個靚女同事話{:soso_e106:} 荃灣有間"壯陽丸" 聽講幾好  叫我一齊去試{:soso_e102:} 靚女喎{:soso_e106:} 屎都去食喇{:soso_e174:} 兩個人去左"荃灣新領域廣場"二樓"壯陽丸韓國燒烤料理"{:soso_e182:}
咦{:soso_e153:} 厘間壯陽丸又真係幾企理喎{:soso_e112:} 又新淨  又光猛  唔同我記憶中的昏暗..陳舊..烏糟的壯陽丸…{:soso_e126:} 這間又給我一個好的感覺{:soso_e166:} 入座時18:15  得果五六枱客  我咁好奇左影右影  都無人埋嚟話我喎{:soso_e120:}
燒烤食品  肉類佔大部份  睇見都漏喇  但韓國燒烤係咁架喇  幾十年嚟都無變過
泡菜  我無食過  但我個靚女同事  食完一碟又一碟  應該好食掛
重有D壽司  不過厘D壽司  唔係咁啱我口味  好唔好食  唔知   因為無食過
仲有一大堆熟食漏左影  小象唔鐘意食厘D野  無謂嘥左個胃嘅quota
糖水  冬蔭公  中式湯  有試冬蔭公  普普通通
有蜜桃椰汁 黑 白糯米飯   又係普普通通
大量甜品  我試過晒  都係普普通通
維記雪糕  好過無的一般貨色
這個肥牛金菇卷  我食得最多  食左八碌   緊係好食先食咁多
這個三文魚骨腩   新鮮又肥美  估唔到  慢慢火將三文魚骨腩燒得微焦  又香口   又有魚油滲出我的滑溜  想唔到燒三文魚骨腩咁好味  但唔可以食大多  條魚太肥太多魚油喇
這個蝦都ok啊  當然唔係新鮮蝦  但夠大隻蝦味  雖然無乜但燒香左  都OK喇
有四款飲品任飲   我全程飲酸梅湯   Good
話就話食一個半鐘  但待應都話無人等枱  就唔會叫你走   我同靚女同事都由18:15坐到21:00先埋單
埋單兩個人合共332蚊  雖然今餐真係全無特別{:soso_e115:} 但都叫做抵食嘅  同埋見識到一間叫可以接受到嘅壯陽丸囉{:soso_e113:}

评分

呢間野我真係有10年冇食過
感覺只係俾d平價野客人
服務又唔好
完全唔會再去食
象版今次呢間分店環境較好
但可能已經是呢間野既唯一優點了

楼主 发表于 2012-1-17 07:33:22 | 显示全部楼层 来自: 香港

bat師兄  你十年無去過  小象都差唔多{:soso_e113:}
但你咪理"壯陽丸"一樣生存至今 {:soso_e120:}
而且佢仲永遠都無乜客{:soso_e103:}
不過荃灣這一間  又真係將好多過往的不良問題  都有改善{:soso_e179:}
在價錢來說  百零蚊放題  任飲任食  品質一定差一D  {:soso_e150:}
但以目前食材價錢飛漲嚟講  都算叫抵食喇{:soso_e100:}
仲有服務態度 荃灣"壯陽丸"  十分滿分  我比八分{:soso_e179:}

记得以前读书真系成日去后来出黎工作就可能食过一两次,mud E+人少得返个半钟?

象版,壯陽丸嘅食物就真係好大路嘅喇
但勝在價錢大眾化同款式多
久唔久冇乜心水去食不都無妨:em8:

當然,你以前唔鍾意壯陽丸的原因......環境陳舊…烏糟辣撻… 地下滑汕汕…招呼九流...等等
而家喺一D舊鋪 (好似官塘果間)都仲係依然故我,
又唔重新裝修,又用番一班老pat pat......咪搞到好似唔憂做咁款囉
但一D新鋪 ,環境都唔錯
其實韓國燒烤走大眾化路線應該有得做,大件夾抵食,一定可以捧住個肚落樓
問題係要有少少管理上嘅進步就得嘅喇

楼主 发表于 2012-1-17 19:51:24 | 显示全部楼层 来自: 香港
ryohung0077 發表於 2012-1-17 12:44
记得以前读书真系成日去后来出黎工作就可能食过一两次,mud E+人少得返个半钟? ...

話就話個半鐘{:soso_e101:} 但星期日  我地都食左兩個鐘又四十五分鐘啦{:soso_e113:}

楼主 发表于 2012-1-17 20:13:26 | 显示全部楼层 来自: 香港
kt1997kt 發表於 2012-1-17 19:03
象版,壯陽丸嘅食物就真係好大路嘅喇
但勝在價錢大眾化同款式多
久唔久冇乜心水去食不都無妨

kt版果句久唔久一餐  小象真係好同意{:soso_e179:}
觀塘果間我未去過 {:soso_e112:}  但旺角西洋菜街執左果間  小象都重好深刻印象  {:soso_e135:} 成間"壯陽丸"  好似間鋪滿油煙嘅厨房 {:soso_e127:}  諗起都打冷震{:soso_e126:}

我第一次食壯陽丸就係官塘康寧道分店、
都已經係94年既事啦,店內環境如象版所講,
真係不知所謂,如果五執執佢,遲早聽執!

無爭有為 發表於 2012-1-17 21:37
我第一次食壯陽丸就係官塘康寧道分店、
都已經係94年既事啦,店內環境如象版所講,
真係不知所謂,如果五執 ...

無爭兄,我一年前去過官塘呢間壯陽丸
環境黑孖孖,地下滑潺潺
最慘仲係食完嗰餐,真係成身都係油煙味......
之後我就再冇去過喇:em18:

象版我以為你真係介紹壯陽丸添!!! 哈哈! 不過哩間係我第一次食韓國燒烤嘅店.