发帖
手机端
扫码访问

元朗有乜食@麵食篇

9603 |35
楼主 发表于 2012-1-12 07:18:32 | 显示全部楼层 来自: 香港

唉{:soso_e117:} 你地D咁嘅城市人  走入嚟新界玩修樹 種花{:soso_e115:}
我地D鄉下佬  日日都對住喇{:soso_e123:} 耕田  養豬  餵雞一D都唔好玩{:soso_e140:}

楼主 发表于 2012-1-12 07:22:33 | 显示全部楼层 来自: 香港
czshare 發表於 2012-1-11 12:56
生記刀削麵 好似好得~ 呢期口味重, 愛吃麻辣
搵機會試下先~!

這個生記刀削麵  我唔敢叫辣  小辣都唔敢{:soso_e126:}   小象只叫辣油另上  我自己加  如果師兄嚐辣  一定啱你{:soso_e113:}

楼主 发表于 2012-1-12 07:24:51 | 显示全部楼层 来自: 香港
ah_kay123 發表於 2012-1-11 23:55
勝利牛丸          康景街1 號裕景坊20號祥發大廈地下
                               景街1號鈞德樓地下
...

多謝ah_kay師兄咁細心{:soso_e179:}   多謝{:soso_e181:} 多謝{:soso_e181:}

楼主 发表于 2012-1-12 07:28:22 | 显示全部楼层 来自: 香港
無爭有為 發表於 2012-1-12 00:30
元朗學記食過一次,D粉面、湯牛腩、牛雜真係五錯,
難怪依家D大食代都有佢的店子啦,
但五知點解係大食代美 ...

乜學記在大食代都有{:soso_e132:} 但個老闆個款  好鄉下佬{:soso_e162:} 唔似咁有現代商業頭腦喎{:soso_e120:}

kkbbq 發表於 2012-1-12 07:24
多謝ah_kay師兄咁細心   多謝 多謝

多謝象版加分比我,有好嘢一齊分享!

kkbbq 發表於 2012-1-12 07:28
乜學記在大食代都有 但個老闆個款  好鄉下佬 唔似咁有現代商業頭腦喎{:soso_e ...

就我所見,東薈城、太古城、新港中心都有,
雖然都係叫學記粉面,但五知係咪同一公司!

嘉麗園潮洲牛雜專家啲牛雜真喺正啵!不過份量唔多。
牛腩都好掂! 2年前去食過,唔記得味精重唔重。 。

勝利牛丸 再唔思進,真喺唔掂當啦。價錢又賣得貴過人。{:soso_e148:}
學下《食神》整粒跳瀨尿牛丸出來啊。 。

多謝Ching分享!!!

我喜歡食爽爽麵店的醉雞和豬扒  就是最好的

" 永年士多"  豬腸麵是我致愛,不過次次排隊最少半個鐘!