发帖
手机端
扫码访问

佐敦掃街

6132 |23
楼主 发表于 2012-1-3 21:37:01 | 显示全部楼层 来自: 香港

我都係咁招積架{:soso_e120:} 我在屋企飲茶 要用中式茶盅{:soso_e113:}
飲紅酒...威士忌...香檳...果汁......一定要用適用嘅杯{:soso_e112:} 所以我有好多種杯{:soso_e113:}

kkbbq 發表於 2012-1-3 21:37
我都係咁招積架 我在屋企飲茶 要用中式茶盅
飲紅酒...威士忌...香檳...果汁. ...

我知吖 你飲越南滴漏咖啡都要買透明咖啡杯啦

kt 好學唔學,嗰日食完咖喱農夫包同老虎跟足象版你
走咗去上海街買咗幾隻土耳其透明咖啡杯返屋企過吓癮睇吓D 咖啡點一滴滴滴落個杯度:em20:

kkbbq 發表於 2012-1-3 19:35
宜家D人食野 要食潮流 所以有人話好  你話唔好  就好似唔識食咁 ...

好認同, 其實食野都好睇環境, 心情, 喜好, 你好食唔一定其他人都好食

楼主 发表于 2012-1-3 21:53:56 | 显示全部楼层 来自: 香港
kt1997kt 發表於 2012-1-3 21:46
我知吖 你飲越南滴漏咖啡都要買透明咖啡杯啦

kt 好學唔學,嗰日食完咖喱農夫包同老虎跟足象版你

咁好記性嘅你{:soso_e179:} 我自己都唔醒起{:soso_e113:}

楼主 发表于 2012-1-3 21:57:13 | 显示全部楼层 来自: 香港
bonsonhui 發表於 2012-1-3 21:53
好認同, 其實食野都好睇環境, 心情, 喜好, 你好食唔一定其他人都好食

揼骨技師都一樣{:soso_e100:} D老友成日話比件好野我{:soso_e102:}
妖{:soso_e148:} 我食開啖啖肉架{:soso_e162:} 瘦猛猛留番你自己嘆喇{:soso_e120:}

kkbbq 發表於 2012-1-3 21:53
咁好記性嘅你 我自己都唔醒起

梗係啦,我係你嘅小粉絲嘛

kkbbq 發表於 2012-1-3 21:57
揼骨技師都一樣 D老友成日話比件好野我
妖 我食開啖啖肉架{:so ...

啖啖肉有力d, 瘦猛猛無乜力, 個friend成日話個個好到乜咁, 到我按完唔知按乜

呢間點點心
早排係灣仔開左間分店
小弟早幾日lunch去左一次
環境侷促都預左, 點心店就係空間少位置多
食物方面
除左某d點心幾有創意之外
真係談不上好食
可以作為解餓之選
但要作為享受
便遠遠談不上了~

楼主 发表于 2012-1-4 23:16:02 | 显示全部楼层 来自: 香港
batbatbat 發表於 2012-1-4 22:57
呢間點點心
早排係灣仔開左間分店
小弟早幾日lunch去左一次

我都係比人昆左去試{:soso_e110:}
講真{:soso_e115:} 工場一個模做出嚟嘅嘢  好食有限{:soso_e103:}
如果係我路過  一樣唔會入去  但今次有朋友話正{:soso_e101:}
朋友仲問我:「係咪正啊!!」{:soso_e112:}
我當時唔識答佢{:soso_e125:} 講左第二樣算數{:soso_e120:}

kkbbq 發表於 2012-1-4 23:16
我都係比人昆左去試
講真 工場一個模做出嚟嘅嘢  好食有限
如 ...

呢d點心店
對我黎講
唯一覺得好食既時候可能係宵夜時候
其他時間真係唔多想去食