发帖
手机端
扫码访问

元朗大榮華

9707 |36
楼主 发表于 2011-12-21 23:33:13 | 显示全部楼层 来自: 香港

estheryau師兄{:soso_e181:} 我同你真係唔同  小象嘅心態係食少少無事嘅{:soso_e100:} 樣樣少少 就變多多{:soso_e110:} 這道理我點會唔知  但係衰餵食.......出得嚟行  預左要還{:soso_e104:} 括出去喇{:soso_e182:}

師兄所講嘅就是炸豬油{:soso_e152:} 炸完豬油的豬脂肪  叫豬油渣  不知幾好味{:soso_e102:} 街邊D粉仔咁好賣  都係全靠豬油渣做配搭{:soso_e113:}

kkbbq 發表於 2011-12-21 23:33
estheryau師兄 我同你真係唔同  小象嘅心態係食少少無事嘅 樣樣少少 就變多多 ...

我都好為食架!不過,年紀大,應該要戒口,唔戒口都應該少食!養生之道!{:soso_e100:}

楼主 发表于 2011-12-22 07:01:29 | 显示全部楼层 来自: 香港
estheryau1221 發表於 2011-12-22 00:01
我都好為食架!不過,年紀大,應該要戒口,唔戒口都應該少食!養生之道! ...

戒口  我真係做唔到{:soso_e101:} 最叻都係戒左煙{:soso_e112:} 但食物太吸引喇...無辦法...{:soso_e102:}

叉燒同馬拉雞好似好正{:4_143:}

kkbbq 發表於 2011-12-22 07:01
戒口  我真係做唔到 最叻都係戒左煙 但食物太吸引喇...無辦法...{:soso_e102: ...

恭喜你成功戒煙!
我不抽煙,我家中只有弟弟抽煙,很想他戒掉,因為抽煙對自己,身邊人都有害!
我並非要你戒口,而是少吃一點!{:soso_e100:}因為完全戒口挺辛苦的!{:soso_e120:}

kkbbq 發表於 2011-12-22 07:01
戒口  我真係做唔到 最叻都係戒左煙 但食物太吸引喇...無辦法...{:soso_e102: ...

你好過我:y-40:
我戒口,戒煙,戒色都做唔到:em22:

大榮華未去過, 阿媽成日都話豬油撈飯好食, 搵日同佢去食吓先. 但是散客不設預定, 咁唯有排隊.

元朗果間未去過,
但九龍灣宏開道,其士商業中心果間就幫親過,
唔知係唔係有「食神」梁文韜既招牌效應,
佢哋既餸菜與附近MegaBox既酒樓相比,確實係"平靚正"好多!

象版,我未去過元朗嘅大榮華
但九龍灣個間就去過幾次
唔駛諗,我去親都一定叫豬油撈飯 (再加荷包蛋一或兩隻)
再加圍頭雞,再加個菜......咁都虎虎都有八九成飽
臨尾加埋馬拉糕......攪掂一餐:em11:

如果淨喺睇圖唔睇文字我都唔知道嗰支就喺豬油, 因為未食過豬油撈飯. 多謝象版推介.