发帖
手机端
扫码访问

洪水橋King Ludwig Beerhall德國餐廳

8141 |17

五該晒KT兄,我應該知道係邊樹啦,
我成日去田廈路木人巷提貨,
所以對果邊有D印象

kkbbq 發表於 2011-12-18 21:33
kt版主 麵包 牛仔肝醬  鹹豬手  幾樣好野都試晒喇  嚟我地元朗聞下D牛屎味  感受吓鄉村式嘅 ...

象版,我有時間入元朗要去嘅唔係呢間德國餐廳
係你嘅好介紹藍地季季紅呀:y-85:

楼主 发表于 2011-12-19 07:14:54 | 显示全部楼层 来自: 香港
kt1997kt 發表於 2011-12-18 22:36
象版,我有時間入元朗要去嘅唔係呢間德國餐廳
係你嘅好介紹藍地季季紅呀 ...

都係附近者{:soso_e112:} 食完豬  去飲杯嘢  聽吓歌囉{:soso_e179:}

楼主 发表于 2011-12-19 07:16:40 | 显示全部楼层 来自: 香港
無爭有為 發表於 2011-12-18 22:36
五該晒KT兄,我應該知道係邊樹啦,
我成日去田廈路木人巷提貨,
所以對果邊有D印象 ...

即係以前"香辣屋泰國菜" 果個位置呀  有為師兄{:soso_e100:}

呢間既環境唔錯,5個人食1440都算OK{:soso_e179:}

象版真喺艳福不浅丫!{:soso_e120:}

如果話特去食个咸猪手就未必去, 但个头盘“德國麵包籃”实在太吸引啦!大爱有牛仔肝醬啊!{:soso_e102:}

kkbbq 發表於 2011-12-18 21:27
師兄   請問在德國食的鹹豬手  同香港果隻香港德國鹹豬手  有無分別呢  ...

以前出差法蘭克福, 試過傳統的酒吧屋, 人多好熱烈的氣紛, 啤酒大杯到不得了!
鹹豬手配上大量酸菜及香腸, 好味多汁唔太干身, 在香港沒有吃反類似的!

this one is too far from me~ but i tried the Tsim Sha Tsui one which is good~