发帖
手机端
扫码访问

4888元一圍菜 和 3350元一圍海鮮比拼

4931 |17
象兄,生蠔這樣做法我吃過!好像是中山吃的,味道很好,不會像燒蠔般那麼熱氣!湯也好喝,精華來的!{:soso_e179:}
最近我上了廣州,本來想順道過去中山(在廣州坐輕軌很方便),但發生小意外去不成!{:soso_e115:}

楼主 发表于 2011-12-6 23:06:16 | 显示全部楼层 来自: 香港

你就去唔到中山 {:soso_e114:}  我就今日專登上去水圍食西餅{:soso_e102:}    一出關已打電話點鐘  點知都唔夠人快  囡囡剛剛上鐘{:soso_e114:}   仲要孖鐘{:soso_e109:} 谷著啖火  走左去老人院食老婆餅{:soso_e113:}
好彩醒起未PM西餅妹比你  收野啦{:soso_e165:}

kkbbq 發表於 2011-12-6 22:41
如果在西貢食  我諗要比多七、八百蚊先埋到單添喎
Ken哥真眼利   同我上次果 ...

真喺唔想響香港食海鮮!

牙痕嘅話寧願去遠少少。 。
返汕尾食好過,呢個價起碼食到3餐仲要喺食到飽飽果只。 。

下month又出發,等我包膠。 。:y-30:

實話實說,呢餐雖然有點不足之處,但比佐敦果餐九五搭八已經好好多!
起碼都叫海鮮餐,而且海鮮價呢期都好金下,仲平佐敦成千銀喎!
我覺得龍蠆頭應該紅燒、或古法炆會比較適合,
要一讚果味炸生蠔,脆漿較得好正!

楼主 发表于 2011-12-7 06:34:12 | 显示全部楼层 来自: 香港
ken_choy 發表於 2011-12-6 23:32
真喺唔想響香港食海鮮!

牙痕嘅話寧願去遠少少。 。

汕尾都叫行遠少少 {:soso_e114:}  打風天文台先會講 :「汕尾以南吹强風..沙堤以南達烈風程度...」你話幾遠{:soso_e113:}

楼主 发表于 2011-12-7 06:38:29 | 显示全部楼层 来自: 香港
無爭有為 發表於 2011-12-7 00:20
實話實說,呢餐雖然有點不足之處,但比佐敦果餐九五搭八已經好好多!
起碼都叫海鮮餐,而且海鮮價呢期都好 ...

真係"師父一出手 就知有沒有" {:soso_e179:} {:soso_e179:} {:soso_e179:}
師父簡簡單單幾句  已講出煮法要點  小象佩服  佩服{:soso__8944254881220017250_3:}

kkbbq 發表於 2011-12-7 06:34
汕尾都叫行遠少少   打風天文台先會講 :「汕尾以南吹强風..沙堤以南達烈風程度...」你話幾 ...

西貢坐船去個半鐘到。
羅記樓下巴士去,2個半鐘到。
都唔喺好遠jek...

kkbbq 發表於 2011-12-7 06:38
真係"師父一出手 就知有沒有"   
師父簡簡單單幾句  已講出煮 ...

象師兄過譽啦:我只係撈過幾年中菜、外省菜者!