发帖
手机端
扫码访问

香港一餐晚飯 價錢同大陸差唔多

6318 |23
員工個名,我差D睇錯左係梁笑堂

我鍾意飲湯
所以象版你呢一餐最吸引我係個例湯
好多料,睇相得好淋,湯應該好入味,
不過仲有冇落師傅?有陣時有D酒家飲完例湯好Q口渴

象版,少咗人北上食飯,你個地盤咪好有發展潛質?
你遲D可能週身唔得閒喇!睇你仲有冇得曬命話自已好悠閒
係呀,遲D香港飲食版旺咗要揾人掃地洗厠所
記住揾kt呀!我係熟手技工嚟:y-87:

係真,我都覺得返香港食飯低過響深圳。

香港其實好多野消費都平過大陸la

楼主 发表于 2011-11-28 19:07:02 | 显示全部楼层 来自: 香港

kt師厨房佬唔落師傅點得啊  只是多與少的問題  就以一個最簡單的椒鹽排骨來說  唔落少少味精  味道已完全唔同  你一定食到有蝦有蟹 味精真是一個神奇化學品  它可以把任何味道也帶出來  唔信你問吓總厨有為師兄係咪
香港版咪好彩有你過嚟行吓{:soso_e165:}   你D fans又捧你場  先旺D乍 {:soso_e160:}  靠我就吔蕉喇{:soso_e110:}

煲湯買68蚊已經贏曬大6嗰d味精水。 。 。

呢餐食得幾經濟。 。

kkbbq 發表於 2011-11-28 19:07
kt師厨房佬唔落師傅點得啊  只是多與少的問題  就以一個最簡單的椒鹽排骨來說  唔落少少味精  味道已完 ...

頂! kt 呢個吹水佬九唔搭八,唔識飲食剩吹水
喺飲食版搗吓亂啫,邊會有fans呀:y-63:

講番師傅,
出得嚟行,預咗要還
出得外邊食飯就預咗有師傅
但千奇唔好太重手,我真係試過有D湯第一啖飲落去驚為天人
但飲咗一碗後餐飯都未食完就口喝到狂飲水,
咁Q重手不計成本大傾銷,攪到我以為食物中毒呀:em13:

kt1997kt 發表於 2011-11-29 11:22
頂! kt 呢個吹水佬九唔搭八,唔識飲食剩吹水
喺飲食版搗吓亂啫,邊會有fans呀

搞錯啊,你無fans? 至少還有我呢個忠實fans啦!
我也試過去某某麵檔,真係離晒譜,師傅好似唔使錢咁,搏晒老命加好多!雖然好味萬倍,但口渴到暈!!!

kt1997kt 發表於 2011-11-28 10:27
我鍾意飲湯
所以象版你呢一餐最吸引我係個例湯
好多料,睇相得好淋,湯應該好入味,

kt兄,搞衛生這種粗活工作等我來吧,我是配得上的!{:soso_e112:}很多大事要你處理,你忙那些吧!

estheryau1221 發表於 2011-11-29 11:56
搞錯啊,你無fans? 至少還有我呢個忠實fans啦!
我也試過去某某麵檔,真係離晒譜,師傅好似唔使錢咁,搏晒 ...

頂!大家吹吓水又講乜野fans 唔 fans....:em2:
你係飲食區回帖仲多過我啦
如果你出返幾個報告等我可以入嚟你地盤吹多幾句就好喇:em19: