发帖
手机端
扫码访问

月巴星人搵食記(30) 之 原作音樂餐廳

2469 |6

見有板友介紹有時間就去試試, 去到搵唔到, 差d上左"便所"

但係反正有時間, 再搵下, 點知搵到後門......奇怪

後門

前門

係後門入好似無人知我黎左, 行左陣比人發現我呢個外星人,

帶位後放底menu行左去

IMG_0584.jpg IMG_0583.jpg
IMG_0582.jpg IMG_0580.jpg
IMG_0581.jpg IMG_0579.jpg

老實講環境ok, 可以hea下, hea好耐都唔會理你個種, 都係時候叫野食

牛扒(3.5/5)

佢問我幾成熟, 一時唔識反應, 事事但但應佢5成, 無估錯, 係問黎多餘,
但估唔到有小小小小牛味, 有d分係比薯條, 又多又唔錯, 牛肉"拿"到好淋...

IMG_0588.jpg IMG_0590.jpg
IMG_0586.jpg IMG_0589.jpg
(薯條勁多)

carbonara paste (4.0/5)

意粉ok, 汁都ok, 但係.......加左d辣紅椒........想點.......完全敗筆

funky (3.5/5)

佢話係什麼荔枝, 龍眼蜜同什麼什麼.............青檸味....價又唔平...

消費: RMB 105

用餐日期: 8 oct 2011

餐廳總評分(5分為滿分):

味道 / 3.8

環境 / 4.2

服務 / 3.8

衛生 / 4.0

抵食 / 3.8

後記: 老實講唔會再黎, 除非一大班人

评分

相关帖子

上月尾我去東門都系搵唔到!
知道“以純”服裝店上面,但搵唔入口!

意粉加左紅青椒,唔中唔西甘。。。

甘冷清,唔明點生存到o羅。。

深圳食西餐十次起碼有九次瀨野...
除左食過「王子扒房」兩三百蚊一客的牛扒係無"淋"之外
其他西餐廳二百蚊樓下的全部無一倖免!

我就覺得以下兩間出品既扒類可以接受。
超級牛扒
綠茵閣

楼主 发表于 2011-10-17 19:15:41 | 显示全部楼层 来自: 香港
ken_choy 發表於 2011-10-17 01:14

正門係我走先知係邊, 係"以純"百貨裡面, 上三層電梯

ken_choy 發表於 2011-10-17 01:14

因為..............呢間餐廳系富二代開既~

我都僅僅食過番茄豬扒意粉 同 湯粉。牛扒都有食過幾~不過我唔慣食唔熟既扒,所以上次F叫左,我先食左1、2塊。

不過餐廳呢D野。換一換廚師 又一個味道。我記憶中食果次都大半年前了。
而且咧,好奇怪既系,一般新開張無幾耐,質量 同 數量 都唔錯,當有一定人氣之後,各方面既野就開始下降。

:y-35: 估唔到 宜家間餐廳水準差左甘多。~~半年前 同半年後 差甘遠~
唔知系米因為,我去食既時候,開業無幾耐(過年前後),而且班富二代老闆又成日系餐廳既原因,質量會好D。
我既包膠寫過,飲料麻麻。~~ 無念到,到宜家都系甘麻麻。。。 以後去到,都系米飲了。