发帖
手机端
扫码访问

廣州番禺——長隆歡樂世界

8148 |27
楼主 发表于 2011-12-9 08:19:02 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳

不過坐的  個人感覺有少少麻煩。畢竟系咁人多既地方,大家都玩到差唔多時間出去食飯。就肯定難截的。

yukicheung 發表於 2011-12-9 08:19
不過坐的  個人感覺有少少麻煩。畢竟系咁人多既地方,大家都玩到差唔多時間出去食飯。就肯定難截的。 ...

唔會!
你係祈福酒店自己截的士非常容易,酒店亦可幫你,
回程可call同一部的時,他們非常樂意等你,
我次次截的士都未遇過難題喎!!!

楼主 发表于 2011-12-10 08:08:58 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
peterjoe 發表於 2011-12-9 12:04
唔會!
你係祈福酒店自己截的士非常容易,酒店亦可幫你,
回程可call同一部的時,他們非常樂意等你,

:y-82:厄...我意思系話....出左樂園截的士翻酒店或者去其他地方...系米會比較麻煩。

yukicheung 發表於 2011-12-10 08:08
厄...我意思系話....出左樂園截的士翻酒店或者去其他地方...系米會比較麻煩。 ...

出左樂園,你可call 預約的士,又可以坐公共巴士or地鉄去你所需要的地方,當然坐巴士會人多就要等好耐啦!!!

楼主 发表于 2011-12-12 10:29:48 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
peterjoe 發表於 2011-12-10 16:53
出左樂園,你可call 預約的士,又可以坐公共巴士or地鉄去你所需要的地方,當然坐巴士會人多就要等好耐啦!!! ...

:y-105:WOW~~~我OUT了。居然可以預約的士。
哈哈~~~咁去廣州玩既朋友,就算交通繁忙期都唔洗驚,多佐個選擇啦

yukicheung 發表於 2011-12-12 10:29
WOW~~~我OUT了。居然可以預約的士。
哈哈~~~咁去廣州玩既朋友,就算交通繁忙期都唔洗驚,多佐個選 ...

假如你係佢哋祈福酒店住客,可以用平價車費,坐以下祈福新村既邨巴,去廣州不同地方遊玩!

祈福來往廣州各區:-
龐大車隊不停穿梭廣州各區,24小時通車,15分鐘即到天河,快捷方便;
車站更遍佈天河體育中心、火車站、花園酒店、泮溪酒家、海珠廣場、黃埔區及大學城等。

再唔係,好似我咁,遊玩過廣州後,可以係祈福酒店坐直通大巴往珠海遊玩,
浸浸溫泉,然後再由珠海經拱北關口進入澳門耍樂,最後坐港澳飛船回港,
整個行程及交通極為方便愉快!!!

楼主 发表于 2011-12-13 10:51:33 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
peterjoe 發表於 2011-12-12 18:27
假如你係佢哋祈福酒店住客,可以用平價車費,坐以下祈福新村既邨巴,去廣州不同地方遊玩!

祈福來往廣州各區 ...

:y-5:旅遊專家..........勁~
以後 會員去廣州玩 都方便好多咯。
Thanks

yukicheung 發表於 2011-12-13 10:51
旅遊專家..........勁~
以後 會員去廣州玩 都方便好多咯。
Thanks

唔敢當,你至係真正旅遊專家,
你經常post不同地方景點,讓大家享樂,
你既無私奉獻,我先要向你說聲:"釘橋"才對

楼主 发表于 2011-12-13 16:29:30 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
peterjoe 發表於 2011-12-13 11:50
唔敢當,你至係真正旅遊專家,
你經常post不同地方景點,讓大家享樂,
你既無私奉獻,我先要向你說聲 ...

:y-40:言重啦,我只系瞭解地方。但未必系好全面,需要各位會員提供更新信息,大家交流。所以我好感激各位熱心會員。
·

yukicheung 發表於 2011-12-13 16:29
言重啦,我只系瞭解地方。但未必系好全面,需要各位會員提供更新信息,大家交流。所以我好感激各位 ...

有你既熱誠動力,就能推動更多會員踴躍交流!