发帖
手机端
扫码访问

懷疑入左黑心食店

17061 |54
楼主 发表于 2011-9-18 22:31:07 | 显示全部楼层 来自: 香港

Ken哥 大家今後在國內食野  真係要好小心D  國內D無良黑心食品比比皆是 就以我厘隻"唔知點死嘅雞"為例   發one雞  再加上"唔知經過乜野化工原料泡制"  :em18:  成隻雞都變晒質 個雞頭好似軟膠咁:em14:  

食物係食落肚架   國內奸商  為左少少錢  可以謀財害命:em25:    我地就話減少在國內飲食姐   難為國內的平民百姓啊:em12:

kkbbq 發表於 2011-9-18 22:31
Ken哥 大家今後在國內食野  真係要好小心D  國內D無良黑心食品比比皆是 就以我厘隻"唔 ...

我現在都好少在東門吃飯,昨天有空和朋友去東門吃雞煲,因為太久沒吃雞煲了!Ken哥說的有道理,在深圳我都盡量少吃油炸類食物,免得中招!
可能內地人吃慣"有問題"的食物,身體自自然然產生抗體,所以對他們影響不大!內地問題的食物層出不窮,真的要吃得小心!昨晚我上了廣州,本來想寫一份食評的,竟然忘記帶相機!555........

kkbbq 發表於 2011-9-18 22:31
Ken哥 大家今後在國內食野  真係要好小心D  國內D無良黑心食品比比皆是 就以我厘隻"唔 ...

象版,理解你當時心情。小弟亦遭遇過類似事件!
投訴無門只能當鵪鶉,永久BLACK LIST!

版主可以考慮去音樂主題餐廳食嘛。果度D野都OK噶。意粉好食。系好大間以純商場頂樓。

多得ching提醒,連雞都可以搞到咁複雜,咩都唔洗食

ho|ly shit! 有冇師兄食過東門既"肉夾莫"既包, 好似幾好食, 但唔知係咩肉

酸菜魚,本來系好開胃嘅一道菜,用來送飯或者配啤酒一流。但見到張相,點解湯水咁渾濁嘅,想嘔啊!

楼主 发表于 2011-9-19 18:30:20 | 显示全部楼层 来自: 香港
ken_choy 發表於 2011-9-19 00:45
象版,理解你當時心情。小弟亦遭遇過類似事件!
投訴無門只能當鵪鶉,永久BLACK LIST! ...

投訴???國內我唔敢 比人打鑊都似

楼主 发表于 2011-9-19 18:33:19 | 显示全部楼层 来自: 香港
kayee 發表於 2011-9-19 11:33
版主可以考慮去音樂主題餐廳食嘛。果度D野都OK噶。意粉好食。系好大間以純商場頂樓。 ...

我知邊間  但係音樂主題餐廳似去玩合適D  食只係次要  所以唔同性質

楼主 发表于 2011-9-19 18:36:51 | 显示全部楼层 来自: 香港
gtrswa 發表於 2011-9-19 13:03
多得ching提醒,連雞都可以搞到咁複雜,咩都唔洗食

又唔係咁講嘅  族大有乞兒:em15: 唔係間間食肆都咁黑心:em12: 要出街食飯  總之自求多福喇:em20: