发帖
手机端
扫码访问

盜香 你個買手有無搞錯啊

2532 |7
2011-09-08 20.07.12.jpg
屋企個商場  新開左間盜香一星期  去飲過茶都叫OK

今晚一家四口去食晚飯  叫左一個孖寶套餐  兩個小菜  一邊食  一邊小

套餐  沙薑肥雞  
2011-09-08 20.08.57.jpg
沙薑味足  有沙薑香  而不太鹹  雞脾肉尚算滑  但胸肉近乎於霉  最後幾件無人問津

套餐  茄仔炆多寶魚
2011-09-08 20.22.25.jpg
有創意菜式  多寶魚炸得火候唔錯  魚邊 魚鰭香脆可口  茄仔配上冬菇埋上獻汁熱呼呼淋上魚身  可惜條多寶魚太唔爭氣啦  全無魚的鮮味  一條坑渠福壽魚  都一定鮮甜過佢

豉油皇海蝦
2011-09-08 20.15.30.jpg
你老味  咁你都好意思話海蝦  我仲以為用麵粉搓出嚟嘅流嘢呀  果隻所謂海蝦淡荗荗  我寧願食厨房大佬炒得味道適中嘅蝦殻好X過

金銀蛋莧菜
2011-09-08 20.15.05.jpg
鹹蛋 皮蛋 加上一些炸香的肉碎  把肉碎炸香  又是一種新嘗試  我叫左碗白飯  撈肉碎鹹蛋  但係主角莧菜   老夾鞋  算把喇  當增加纖維質吧

埋單唔駛四舊 算抵食 但我諗有排都唔會去這間盜香  厨房出品有70分  但食材方面  真係差到唔識講佢  這間盜香個買手要認真檢討吓喇

评分

而家飲食業好難做,
舖租加,人工貴(因為最低工資),物料貴(因為人仔升)........
但惟一加唔到嘅就係賣價,因為一加價D客就雞飛狗走.......
所以間間食肆都將價就貨,食你唔死算你好命個隻!:em13:

楼主 发表于 2011-9-9 06:47:03 | 显示全部楼层 来自: 香港

kt師兄 我緊明白  今時今日飲食業的苦況 實不相瞞  小象也是飲食行業的其中一個失敗者  小象點會唔了解果種淒涼

但係四個菜的食材  無一個合格食材差成咁   任憑厨房大佬功夫怎樣巧奪天工  也難以起死回生 作為一間 新張一週的上市著名食肆來說 小象就覺得過份左D 飲食業行內一句「做好三年  做壞三天」好有道理架

我去盜香食飯前  在屋企的升降機大堂等老虎落嚟 同大堂保安閒聊  佢都已經同我講 "有人去食過 話"盜香"晚飯 唔掂喎" 可想而知厘個新屎坑  都會好快變臭囉

楼主 发表于 2011-9-11 10:08:46 | 显示全部楼层 来自: 香港
原來我已經有幾個朋友中左招{:4_134:} 同人講起這間盜香  才知道去過晚飯嘅  都大嗌笨實{:4_133:}

盜香出品, 真係要講粗口, 自從上市之後, 去過都嗌笨七!!!

i try other branch. they are so good
c hing is so unlucky with this one

現在食品價格上升,不加價品質自然下降!

稻香愈做愈差