发帖
手机端
扫码访问

Outback Steakhouse 大大件

4553 |18

星期六唔想屋企食飯,於是出去据下扒。
唔想去0甘遠,就去左荃灣愉景新城既Outback

之前係尖東同大班朋友食過一次,今次兩個人食,於是叫左唔係太多野。
先提下各位黎呢到,一定要booking ,如果唔係有排等,就算落左booking ,都要等15-30mins不等。

入到去,環境都唔錯
去相,睇下食左咩野啦:
刀叉有份量,扒房一向standard
先來一個黑糖麵包,香軟同最重要係熱既,
牛油亦好香,好似可以refill的,兩個人所以唔好意思叫..哈哈
凱撒沙律,唔錯,識得用凍碟上
芝士薯條,呢個必食! 雖然食完好飽,但都俾我地掃晒
主角,叫左個安格斯share ,佢會跟炒飯同甜番薯
5成熟,叫掌握得唔錯,同大家樂個d 係冇得俾的。
叫左個心太軟.幾好味,好滿足
不過問題係..太遲...等左30mins.....
所以最後餐廳送~哈哈

連鎖黎講,佢算做得唔錯
扒房黎講,亦唔算貴,當然未去到好高quality
雖則,甜品環節真係遲左好多,不過送返俾你,都okay既。
會去再試。

评分

荃灣區來說Outb是很好的選擇, 雖然從地鐵總站要走十分鍾天橋路, 都是方便就在愉景商場內.

它的燒肋骨排亦好味, 份量大大的, 大班朋友一起去可試多點其他東西, 看到小孩都吃得好開心

吃完再到商場地下兒童天地玩玩, 不錯的假日節目

its angus beef is not good enough but chicken wing and 燒牛肉 are quite good

芝士薯條真係引死人
安格斯share  唔好同大家活果D野比 簡真無得揮
甜番薯  應該幾好食
師兄  如果你嘅報告  加埋價錢就perfect咧

楼主 发表于 2011-7-18 11:16:47 | 显示全部楼层 来自: 意大利

係既,多謝ching 意見。
今次唔記得mark tim ,加埋應該400落樓(因為甜品送既),哈哈

楼主 发表于 2011-7-18 11:17:14 | 显示全部楼层 来自: 意大利
alex111 發表於 2011-7-17 15:50
荃灣區來說Outb是很好的選擇, 雖然從地鐵總站要走十分鍾天橋路, 都是方便就在愉景商場內.

它的燒肋骨排亦 ...

係呀,我都見好多一家大細既聚會,有時仲有d 推埋bb車黎tim

師兄出報告果然有進步, 繼續努力

楼主 发表于 2011-7-18 12:53:44 | 显示全部楼层 来自: 意大利
cm3924 發表於 2011-7-18 12:51
師兄出報告果然有進步, 繼續努力

多謝晒,慢慢向你地學習下啦~~
尋日又出多左個日本鐵板燒,等版主同其他ching commet 下~~謝謝!

荃灣呢間「OUTBACK STEAKHOUSE」我未食過,反而「熊貓酒店」樓下嘅「FAT ANGELO'S」就食過一次......

長到頂穿褲 發表於 2011-7-18 12:58
荃灣呢間「OUTBACK STEAKHOUSE」我未食過,反而「熊貓酒店」樓下嘅「FAT ANGELO'S」就食過一次...... ...

c hing 有無試過 panda 酒店 cafe 2樓間扒房, 其中午的set lunch的扒餐都好實惠,
包甜品沙拉前菜(自助), 地方清淨自成一閣(因為真的在閣樓),
晚餐就cafe的自助餐亦不錯, 荃灣區的好選擇, 不太貴

评分