发帖
手机端
扫码访问

尖東香字頭酒店BUFFET

5037 |18
朋友生日,諗唔到佢有咩野特別想食,
於是約左同佢去食BUFFET ,叫左咩都有得食下。
信用卡成日有特價的,鍾意BUFFET既朋友可以試下,4個人以上好似再會有折。

收工7點半到步,預先留左個window seat ,呢點好重要,因為真係好full,如果坐正中間就煩,一定好嘈。
呢度係第2次黎,總括黎講quality 都唔錯,選擇亦見多,點都話晒係大酒店ma

睇圖啦:

Cafe Kool~門口

Cafe Kool~門口

食個沙律先,D野都幾新鮮

食個沙律先,D野都幾新鮮

有巴哈馬火煺同煙SALMON

有巴哈馬火煺同煙SALMON

三文魚幾厚切同新鮮,好味

三文魚幾厚切同新鮮,好味

燒牛肉

燒牛肉

生蠔就普通啦

生蠔就普通啦

中式點心

中式點心

東南亞點心1

東南亞點心1

叫"茴香豆",見佢個名同以前讀書一樣,就試下,其實冇咩味..哈哈

叫"茴香豆",見佢個名同以前讀書一樣,就試下,其實冇咩味..哈哈

綠茶蛋糕

綠茶蛋糕

甜品都幾多選擇

甜品都幾多選擇

焦糖布甸

焦糖布甸

炒雪糕

炒雪糕

朱古力噴泉

朱古力噴泉

食完之後,真係好飽~~
如果特價,間唔中一次都OKAY 既,但QUALITY 就唔係最頂級啦~
可以一試。
Salt Pepper.jpg

评分

師兄, 多謝介紹美食報告, 可惜欠缺一些食後感受,
如果師兄能夠加多些少對食物的評語,
或者會有分加多啲, 請恕小弟直言

哩度唔係可以開店名既咩?自助午/晚餐幾多錢?四人有乜野著數?咪講啲唔講啲喇。

楼主 发表于 2011-7-16 17:23:21 | 显示全部楼层 来自: 香港
哈哈,0甘樣寫都個個都知邊間酒店啦,相都出埋啦
優惠個個月卡唔同的.不過應該都差不多,好似係75折。

it does not deserve the high price.  most of the food is cheap

自助餐 小象至愛 在我30-45歲期間  我諗我已經食左香港一半酒店的自助餐 甚至我一個人  也會去靜靜地享受自助餐的各式美食 但近年  年紀大左  食不下大多東西  真是力不從心囉 所以已經甚少吃自助餐
小象看見師兄的生蠔...燒牛肉...甜品.... 只有羨慕流口水份兒還有十分多謝師兄報告  

楼主 发表于 2011-7-17 08:04:55 | 显示全部楼层 来自: 香港

謝~
不過有時食完覺得都太飽了~更享受用同樣價錢食一種美食多d

chwkin 發表於 2011-7-17 08:04
謝~
不過有時食完覺得都太飽了~更享受用同樣價錢食一種美食多d

自助餐  食完真係幾辛苦 講出嚟  好似好折墮 但面對吃所不盡的美食  放在你的面前 怎教人不盡力而為呢
chwkin師兄 日後有咩好野試過  多D上嚟同大家分享一下喇

楼主 发表于 2011-7-17 08:46:04 | 显示全部楼层 来自: 香港
cm3924 發表於 2011-7-16 11:53
師兄, 多謝介紹美食報告, 可惜欠缺一些食後感受,
如果師兄能夠加多些少對食物的評語,
或者會有分加多啲, 請 ...

其實我本來有打了在相片的descripition個度,後來又唔知點解add左相又冇出到...anyway ,我會加翻上去的了,多謝ching 意見。

chwkin 發表於 2011-7-17 08:46
其實我本來有打了在相片的descripition個度,後來又唔知點解add左相又冇出到...anyway ,我會加翻上去的了, ...

如果你想寫下評語介紹,不要用相片旁邊方格內,因為有限字數,同時如果你先在内文打了字先,再插入相片,相片旁邊的文字是不能同時插入,所以先打字,再在文字上下點擊,然後再把相片一張一張插入,這樣就可以圖文並茂,試多幾次你就會熟識。

评分