发帖
手机端
扫码访问

普通食物, 日式拉麵, 煎餃子

4073 |12

文章有倒敍法, 今次也試下用於食評包膠, 請看解說:-

(14) 又唔熟灣仔,唔緊要,斜對面是灣仔為人熟識的東x188商場,問下人好容易問到o **下次再品評其他食點,再見 ...

(14) 又唔熟灣仔,唔緊要,斜對面是灣仔為人熟識的東x188商場,問下人好容易問到o **下次再品評其他食點,再見  ...

(13) 系灣仔, 呢個街道牌後面行入小小, 嗰條街好短, 唔會揾唔到o

(13) 系灣仔, 呢個街道牌後面行入小小, 嗰條街好短, 唔會揾唔到o

(12) 位置响邊, 响克街, 唔知邊度?

(12) 位置响邊, 响克街, 唔知邊度?

(11) 店名,X吉家串燒拉麵專門店o營業時間,星期一至五,中午1點至晚上9:30,星期六到下午4點,星期日及假期休息 ...

(11) 店名,X吉家串燒拉麵專門店o營業時間,星期一至五,中午1點至晚上9:30,星期六到下午4點,星期日及假期休息 ...

(10) 小店,坐位有限,只可同時容納20幾人,咁啱影到隔離枱客人點日式咖哩豬扒飯,之前也食過,好快照鏡,30元 .. ...

(10) 小店,坐位有限,只可同時容納20幾人,咁啱影到隔離枱客人點日式咖哩豬扒飯,之前也食過,好快照鏡,30元 .. ...

(09) 星期六(25/6)3:00pm, 所以叫下午茶餐, 價錢20+到30+, 小弟至愛是後排同埋最貴,好唔好食,不用多說o ... ...

(09) 星期六(25/6)3:00pm, 所以叫下午茶餐, 價錢20+到30+, 小弟至愛是後排同埋最貴,好唔好食,不用多說o ... ...

(08) 晚市串燒餐牌, 款色唔多, 但是風味小食, 貴精不貴多, 由其這些串燒, 即叫即燒, 保証新鮮供應o ... ... ...

(08) 晚市串燒餐牌, 款色唔多, 但是風味小食, 貴精不貴多, 由其這些串燒, 即叫即燒, 保証新鮮供應o ... ... ...

(07) 開頭黎的餐湯-味噌湯, 入面有金菇菜, 豆腐, 海帶, 好飲, 唔似其他日式店, 送比你飲都唔想要o ... ... ...

(07) 開頭黎的餐湯-味噌湯, 入面有金菇菜, 豆腐, 海帶, 好飲, 唔似其他日式店, 送比你飲都唔想要o ... ...  ...

(06) 再之前吃過的日式煎餃子, 都好食, 外皮煎到脆脆地, 入面豬肉加椰菜餡料, 點少少餃子醋食落唔錯o ... ...

(06) 再之前吃過的日式煎餃子, 都好食, 外皮煎到脆脆地, 入面豬肉加椰菜餡料, 點少少餃子醋食落唔錯o  ...  ...

(05) 迷底慢慢揭開, 係豬軟骨拉麵, 不過是冷麵, 豬軟骨煮到完全林身,食落唔會索索聲, 超水準之作, 食過多次 ...

(05) 迷底慢慢揭開, 係豬軟骨拉麵, 不過是冷麵, 豬軟骨煮到完全林身,食落唔會索索聲, 超水準之作, 食過多次 ...

(04) 個麵冇勿特別, 冇湯响入面嘅, 上面有啲紫菜?

(04) 個麵冇勿特別, 冇湯响入面嘅, 上面有啲紫菜?

(03) 食咗啲勿野? 麵加一舊肉, 睇落幾肥?

(03) 食咗啲勿野? 麵加一舊肉, 睇落幾肥?

(02) 再回片睇下食完嘅情況, 照晒鏡, 不過食物好快但又會在口內慢慢品嚐再吞下, 都用咗7-8分鐘o ... ... .. ...

(02) 再回片睇下食完嘅情況, 照晒鏡, 不過食物好快但又會在口內慢慢品嚐再吞下, 都用咗7-8分鐘o ... ... .. ...

(01) 埋單走人, 54元, 一睇會覺得食普通嘢, 貴咗喎?

(01) 埋單走人, 54元, 一睇會覺得食普通嘢, 貴咗喎?

评分

鋪仔細細  用嘅杯 碗 碟都算有心思   食日本嘢 一定要食埋傢俬賣相
講真  日式拉麫我真係麻麻    我鐘意食日本手打烏冬多D
不過師兄這報告  好有心思  多謝你喇cm3924師兄

楼主 发表于 2011-6-28 21:57:42 | 显示全部楼层 来自: 香港

小弟也多謝象版的誠意回應, 今次嘅食物唔係象版的喜愛唔緊要, 小弟的飲食經歷遍佈香港, 九龍, 新界, 離島, 深圳, 澳門和其他, 總會介紹到象版和大家喜愛的食物, 到時再互相"演州""演州"o

cm3924 發表於 2011-6-28 21:57
小弟也多謝象版的誠意回應, 今次嘅食物唔係象版的喜愛唔緊要, 小弟的飲食經歷遍佈香港, 九龍, 新界, 離島 ...

首先非常感激師兄的支持 我地D為食一族 大家要交流 交流 才食得更開心  更過癮

我經常係果頭,但偏偏就忽略了,睇完包膠好想去試下!

kkbbq 發表於 2011-6-29 04:46
首先非常感激師兄的支持 我地D為食一族 大家要交流 交流  才食得更開心  更過癮:victo ...

絕對同意象兄所講,好食既野無可能自已一條友食晒既!

楼主 发表于 2011-6-29 23:57:19 | 显示全部楼层 来自: 香港
無爭有為 發表於 2011-6-29 22:39
絕對同意象兄所講,好食既野無可能自已一條友食晒既!

CHING 試完再品評一下, 比下意見給其他人分享o

好似好抵食

好似幾好食下喎,相都影得唔錯,
不過點都唔係好似日式野囉!應該係港式日本野囉,
最低讚就係餃子諜上一片竹葉,好有心思,小小野可睇到廚房有用心!

餃子睇落ok,最緊要抵食!