发帖
手机端
扫码访问

杭州和廣州之行~~

关闭 [复制链接]
17845 |144

我係搭地鉄, 不過唔記得站名了, 要返屋企找一下才知道.
白天鵝冇住到, 咁貴边住得起,
不過真係幾靚, 係入面影左d相,
當見識過就算了.

楼主 发表于 2011-6-24 14:47:11 | 显示全部楼层 来自: 香港
ken_choy 發表於 2011-6-24 14:41
白天鵝賓館 在广州好出名,历史悠久!!
官方御用賓館,多数用来接待来宾,高官等。。 ...

我還沒去過廣州以前已聽過它的大名!知道這是非一般的賓館!其實我也想在這入住一晚,但應該好貴,所以不敢住了!

Magic123 發表於 2011-6-24 13:58
我兩年前去過南寧, 很先進的城市,
記住去民族大道行下, 個度好多政府機關,
大型建設都建在此, 好壯觀和漂 ...

民族大道過去喺“東盟11國家”世博館(中國得兩個,其中一個在上海)。
嗰度有11國家特色別墅群好靚。 。 。其中“香港城”正建築中。 。 。 。

楼主 发表于 2011-6-24 15:05:30 | 显示全部楼层 来自: 香港
ken_choy 發表於 2011-6-24 14:49
民族大道過去喺“東盟11國家”世博館(中國得兩個,其中一個在上海)。
嗰度有11國家特色別墅群好靚。 。 ...

你提起"上海",我就想起我在杭州的日子,由杭州去上海其實很近的!不過,聽過以前的同事說上海消費好高,所以就不敢去了!

estheryau1221 發表於 2011-6-24 15:05
你提起"上海",我就想起我在杭州的日子,由杭州去上海其實很近的!不過,聽過以前的同事說上海消費好高,所以 ...

我上海和杭州都未去過!

楼主 发表于 2011-6-24 16:52:48 | 显示全部楼层 来自: 香港
Magic123 發表於 2011-6-24 16:22
我上海和杭州都未去過!

下次我有時間,亦有多餘錢的話,我會再去杭州!聽導遊說,杭州有好多景點的,我去的景點只是一小部份,不過去過的地方我都想再去,如:西湖和宋城!亦想再次看看那個靚女導遊!  至於上海,雖然近杭州,但始終那邊消費高,所以暫時沒這衝動去!反而我想去南京!離杭州不是太遠!想見一見那個南京姑娘!

estheryau1221 發表於 2011-6-24 16:52
下次我有時間,亦有多餘錢的話,我會再去杭州!聽導遊說,杭州有好多景點的,我去的景點只是一小部份,不過去過 ...

去南京一定要去中山陵參觀.:)

楼主 发表于 2011-6-24 17:16:56 | 显示全部楼层 来自: 香港
Magic123 發表於 2011-6-24 17:03
去南京一定要去中山陵參觀.

你唔好同我講你又去過南京啊?真羨慕你,去這,又去那,見識廣博!細細聲講你知,我一生人去最遠的地方就是杭州了!其實大陸很多地方我都想去的,反而大陸以外其他國家興趣不大!我覺得有時間出外旅遊真是人生一大樂事!

estheryau1221 發表於 2011-6-24 17:16
你唔好同我講你又去過南京啊?真羨慕你,去這,又去那,見識廣博!細細聲講你知,我一生人去最遠的地方就是杭州 ...

冇呀! 我冇去過南京, 只係睇旅遊節目介紹過咋.
杭州只係一個開始, 您會越玩越遠架啦.

楼主 发表于 2011-6-24 19:02:09 | 显示全部楼层 来自: 香港
Magic123 發表於 2011-6-24 17:37
冇呀! 我冇去過南京, 只係睇旅遊節目介紹過咋.
杭州只係一個開始, 您會越玩越遠架啦.
...

承你貴言!
我還以為你真的去過南京!呵呵....
在杭州玩時,我認識一個湖南團友,下次有空我就和他去張家界玩!