发帖
手机端
扫码访问

杭州和廣州之行~~

关闭 [复制链接]
17810 |144

我都聽我國內朋友講咯, 佢一家大細舊年去睇過。
特別武漢大學校園內, 有兩排長長櫻花路。 。 。
季節一到, 白雪雪,似雪花飄,漫步其中一定覺得好浪漫。 。

楼主 发表于 2011-6-23 20:09:34 | 显示全部楼层 来自: 香港
kkbbq 發表於 2011-6-23 19:19
簡簡單單一個永和大王飯餐  被師兄形容得絲絲入扣   這就是寫食評的重要原素  我們雖需要這些好報 ...

大象兄,見笑了!我只是實話實說而已!在這報告內容中,我打錯字,"上個禮拜",打成上個禮"物"!真的醜死人!可否幫我修正?因我現在改不了!
說真的,我在香港出外吃飯真的"好求其",簡簡單單一餐我就心滿意足!價錢貴少少,我都不願意花錢(講真)!反而在內地我會吃豐富一點!這次杭州之行,吃得稍為豐富一點的就是和兩個團友一起吃飯!可惜,我沒拍照,也沒將吃後感記下來!唉......

estheryau1221 發表於 2011-6-23 19:36
西湖一定有去啦!去杭州不去西湖,千萬不要跟人說去過杭州!呵呵........
人說杭州多美女,怎麼我一個美女也 ...

杭州美女,都小家碧玉咯。 。

慚愧丫,仲未去過。
不過plan緊今年年尾去。 。 。

楼主 发表于 2011-6-23 20:17:22 | 显示全部楼层 来自: 香港
ken_choy 發表於 2011-6-23 20:08
我都聽我國內朋友講咯, 佢一家大細舊年去睇過。
特別武漢大學校園內, 有兩排長長櫻花路。 。 。
季節一 ...

仲講?引死我啦!呵呵....
唔得,無論如何都要係明年三,四月去湖北看櫻花!

estheryau1221 發表於 2011-6-23 19:53
唔係呱?死人小偷,光天化日下竟敢"界女"?唔係,係界果個女人既背囊先啱!真係豈有此理,快d拉到佢就好!!!  ...

個實Q都見到,不過唔9理。 。

estheryau1221 發表於 2011-6-23 20:17
仲講?引死我啦!呵呵....
唔得,無論如何都要係明年三,四月去湖北看櫻花!

睇下有冇機會撞到你。 。

estheryau1221 發表於 2011-6-23 17:18
師兄,我這次杭州之行雖然是第一次坐火車,但我都預先評估一下我的身體可承受狀況!當我知道是要十幾個鐘車 ...

師兄好犀利呀! 一個人去杭州玩了八天咁耐.
我都好想好似您咁一個人都可以周圍去,
本來今年三月尾去武漢睇櫻花,
點知朋友最后都係甩底,
早知都係豁出去自己一個人去算了.
現在覺得有點遺憾.

楼主 发表于 2011-6-23 22:38:12 | 显示全部楼层 来自: 香港
ken_choy 發表於 2011-6-23 20:17
個實Q都見到,不過唔9理。 。

有咁樣既"實Q",真係悲哀! 你講起小偷,我就諗起杭州都發生過偷野事件!在杭州火車站出面有幾個長櫈,當時我坐係長櫈度整理個行李,突然後面有一個女仔問阿姨有沒有見過她的物件?原來呢個女仔將手機放係長櫈度,只係離開一陣,手機就俾人偷左!所以....在內地,任何貴重物品都要跟身!唔好比賊仔乘虛而入!!!

楼主 发表于 2011-6-23 22:44:05 | 显示全部楼层 来自: 香港
ken_choy 發表於 2011-6-23 20:20
睇下有冇機會撞到你。 。

你我都沒有見過面!就算被你"撞到"我,你都不知是我啦!呵呵.......
我想問你,之前有試食活動的,現在有沒有呢?有的話,我可以參加,你又參加的話,我們就可以相見了!

楼主 发表于 2011-6-23 22:49:03 | 显示全部楼层 来自: 香港
Magic123 發表於 2011-6-23 20:58
師兄好犀利呀! 一個人去杭州玩了八天咁耐.
我都好想好似您咁一個人都可以周圍去,
本來今年三月尾去武漢睇 ...

師兄,你誤會了!我不是去杭州八天!而是去杭州加廣州共八天!我在杭州只有三天!