发帖
手机端
扫码访问

柯士甸道名苑酒家

2679 |5
今天同一個老友去名苑飲茶  食到我地讚口不絶

頂尖流沙飽
趁熱食 堅好食

魚翅灌湯餃  
厘個必食  未食隻餃  單是個湯已值回28蚊  我至憎食灌湯餃變成湯浸餃  但這個例外  因為這個是真材實料的魚翅雞湯
唔止個湯正  隻餃用料亦十分豐富 好多蝦 還有蟹肉 更真係有魚翅 28蚊一個嘅魚翅灌湯餃  唔食就係你損失  重係嚴重損失

生拆鮮蝦餃

皮靚 蝦爽  但爽得假 唔似生拆鮮蝦  味道只係緊緊合格

極品鮑魚腸粉  
247100_2094024507603_1155006187_2482464_5432266_n.jpg 248310_2094024667607_1155006187_2482465_5286316_n.jpg
食唔到鮑魚  鮑魚菇可能會有  28蚊想有鮑魚食  上素腸粉似D  味道唔錯

翡翠四寶雞札  
津白菜內有冬菇  雞肉  沙爆魚肚 有水準

濃湯鮮竹卷
這個鮮竹卷  用鮮腐竹包著肉餡  肉餡份量不多  特別的是確實用鮮腐竹 不是用經過油炸的腐皮  鮮腐竹人口幼滑  這是好好的做法
個湯底不用說  當然一滴都唔好嘥

评分

睇相灌湯餃最吸引,其次係奶皇包,剩睇包皮就知掂啦
估5到呢間名苑竟然吸引到象師兄番卓,應該有番咁上下水准
請問象師兄價錢如何?

象版,呢間野睇嚟幾掂噃!
我鐘意灌湯餃同鮮竹卷,賣相好得!
同無爭兄一樣,我都想知價錢,不過可能都唔平!

楼主 发表于 2011-6-13 19:56:02 | 显示全部楼层 来自: 香港

有為師兄都幾好記性 上次我係去食晚飯   飲早茶係第一次 厘餐兩條麻甩佬 食左184蚊
師兄係一個有要求嘅食家   名苑應該唔會令你失望

楼主 发表于 2011-6-13 20:00:25 | 显示全部楼层 来自: 香港
kt1997kt 發表於 2011-6-13 14:13
象版,呢間野睇嚟幾掂噃!
我鐘意灌湯餃同鮮竹卷,賣相好得!
同無爭兄一樣,我都想知價錢,不過可能都唔平 ...

除左個蝦餃未到水準外 其他都有好表現
比埋張點心單你睇吓:)  kt師兄你認為這價錢合理嗎  

kkbbq 發表於 2011-6-13 19:56
有為師兄都幾好記性 上次我係去食晚飯   飲早茶係第一次 厘餐兩條麻甩佬 食左184 ...

多謝象師兄指路,有經過果邊必定食餐勁,再出包膠同你吹下!