发帖
手机端
扫码访问

如果係你,你會點面對?

14736 |118

曾經係自已最愛的/骨js,如今成為好友的妻子,還要稱呼聲;嫂嫂!
    如果係各位師兄又當如何自處?
    我 ...
無爭有為 发表于 2011-5-11 01:25

首先要知道師兄同你位好友FRIEND到咩程度先?你好友份人又係如何呢?仲有呢位JS份人又如何?呢三點好決定你講唔講!

friend's wife...forget her.. this earth is so big

no problem boh... no need to tell him

俾我係一定唔會搵  義嫂 傾計,謝絕來往,電話都唔好講!

1. 你同自己講,你無識過佢,你無見過佢,唔知對方以前做乜!
2. 就算你個 Friend 問你,你要用一個 社工 的角式去同老友講:
    人,有邊個無過去丫,過去的,改變不了,放眼未來吧!
    如果佢跟左你,無搞搞震,安份守己,做乜要俾過去影響你地幸褔的將來?
    放下吧,唔好去尋找一 D 野去破壞你地幸福0既野!
3. 約埋呀嫂同老友出黎,當住兩口子面前,祝福佢地,仲要係呀嫂面前,恭喜老友搵到個好老婆!
    叫老友快 D 同呀嫂生返兩個,千祈咪俾呀嫂個肚得閒!
4. 另一邊箱,當然要提點老友,你反問佢,條大陸妹信唔信得過,佢乜野底細!
    Remind 老友要小心錢紙,唔好信晒大陸妹,好多大陸妹結左婚,生埋仔都會走!

JS 做過邪場,唔代表唔可以俾機會佢重新做人,只要佢唔係玩你老友,你真係應該積返 D 陰德,做返件好事!

楼主 发表于 2011-5-11 23:18:44 | 显示全部楼层 来自: 香港
你介绍比你朋友识吗?
raymondlau 发表于 2011-5-11 21:00

師兄你當我係扯皮條呀!:em1:

楼主 发表于 2011-5-11 23:22:11 | 显示全部楼层 来自: 香港
首先要知道師兄同你位好友FRIEND到咩程度先?你好友份人又係如何呢?仲有呢位JS份人又如何?呢三點好決定 ...
老公 发表于 2011-5-11 21:08

大家份屬同事,私底下屬好友,都算是義氣仔女!

楼主 发表于 2011-5-11 23:30:14 | 显示全部楼层 来自: 香港
俾我係一定唔會搵  義嫂 傾計,謝絕來往,電話都唔好講!

1. 你同自己講,你無識過佢,你無見過佢,唔知對 ...
edwin_bear_bear 发表于 2011-5-11 22:09

多謝大熊師兄寶貴意見,
我諗師兄想出呢個方法都浪費左五少腦汁!
另一邊箱,當然要提點老友,你反問佢,條大陸妹信唔信得過,佢乜野底細!
    Remind 老友要小心錢紙,唔好信晒大陸妹,好多大陸妹結左婚,生埋仔都會走!
JS 做過邪場,唔代表唔可以俾機會佢重新做人,只要佢唔係玩你老友,你真係應該積返 D 陰德,做返件好事!
    最後呢度我覺得好岩,我會聽取師兄意見!

大家份屬同事,私底下屬好友,都算是義氣仔女!
無爭有為 发表于 2011-5-11 23:22

咁就唔好同你老友講喇,最多提佢睇緊D啦,你講個理由咪話大陸D女都唔知諗咩,叫佢自己執生。另一方面,你就咪再同人妻再有咩來往喇!

楼主 发表于 2011-5-11 23:52:13 | 显示全部楼层 来自: 香港
咁就唔好同你老友講喇,最多提佢睇緊D啦,你講個理由咪話大陸D女都唔知諗咩,叫佢自己執生。另一方面,你 ...
老公 发表于 2011-5-11 23:47

多謝師兄關懷,我諗我知點做啦:em20:!