发帖
手机端
扫码访问

豫園不錯的上海菜

6187 |37
楼主 发表于 2011-5-9 22:30:34 | 显示全部楼层 来自: 香港

都係甜甜酸酸,大味野,我自己中意食香口野所以實叫,不過有好多人中意食既燻鴨蛋自己就唔岩口味,食一啖就擺低左,其實係大陸算係貴,但如果係以前香港既豫園,瑠園,亦或雪園,呢餐唔過千先奇!!!!!!!

本週末約了一個qq 朋友去食飯,無咩心水就去返華強路中信廣場間豫園,`除左招呼無得頂之外,自己都好中意食,但 ...
龍應台 发表于 2011-5-8 19:53

吸引! 有機會要去試下

都係甜甜酸酸,大味野,我自己中意食香口野所以實叫,不過有好多人中意食既燻鴨蛋自己就唔岩口味,食一啖就擺 ...
龍應台 发表于 2011-5-9 22:30

都5算貴啦,以豫園既排場黎講!
蜜汁燒鱔食得多,呢個無錫脆鱔真係未食過!

打個比喻:毛蟹80,老虎蝦70,醉雞60,5香牛肉35,小籠包普遍70 =315
  加埋茶2位16=331、加一服務費+33=  ...
無爭有為 发表于 9/5/2011 18:32

我估e個價:
毛蟹80,老虎蝦70,醉雞50,5香牛肉38,小籠包普遍30 =268
茶位2*5=10, 加一費28...:y-17:

我估e個價:
毛蟹80,老虎蝦70,醉雞50,5香牛肉38,小籠包普遍30 =268
茶位2*5=10, 加一費28... ...
ken_choy 发表于 2011-5-10 18:33

咁樣最多278+28=306,380-306=(74元)

其實差唔多啦, 有蝦有蟹, 不過如果有相就very good 啦

其實差唔多啦, 有蝦有蟹, 不過如果有相就very good 啦
bonsonhui 发表于 2011-5-11 20:36

都係甜甜酸酸,大味野,我自己中意食香口野所以實叫,不過有好多人中意食既燻鴨蛋自己就唔岩口味,食一啖就擺 ...
龍應台 发表于 2011-5-9 22:30

兩位師兄  我都相信一分錢  一分貨   我剛和老虎  在香港食一個"168蚊上海菜二人套餐"  把鬼

楼主 发表于 2011-5-13 20:13:46 | 显示全部楼层 来自: 香港
bonsonhui 发表于 2011-5-11 20:36

有機會同d fd.去就影啦, 果日溝緊女唔係好方便!!!!!!!!!!

之前都想試食呢間野~~ 但感覺好點貴~