发帖
手机端
扫码访问

小桃園晚飯

3421 |15

星期日係羅湖商業城頂樓小桃園,18;00去到人山人海,排左半個鐘隊至有檯,因為趕去坐車,
所以求其叫了幾樣,估不到上菜都頗快!

居然真係請印度人來整薄餅,可惜趕時間無食到!

餐牌簡介,小菜的價錢都算合理,而且選擇繁多!

場內坐到爆滿,認真虛陷!

餐前小食,涼拌海帶,鹽焗腰果,兩樣都好好食,一陣就掃晒!

柯打了片皮鴨兩食,一食52,每多一食加10塊錢!
先講片皮鴨,果位師傅片得真差勁,求求其其片了9片就推走架車,
片鴨手法亦嫌不夠精湛,太大塊啦。 4/10

西芹炒鴨絲,普普通通,無物驚喜!  5/10

蜜糖豆清炒鮮百合28塊,清清地剛好去了片皮鴨的油膩   6/10

生魚每斤25,要了2斤,兩味加10塊共花60塊
首先豆腐芥菜頭尾湯,好清甜,好飲!     7/10

碧綠炒球,又係西芹真討厭,但魚肉食得出頗新鮮,
可能同人流旺去貨去得快有關,  6/10

最後埋單人仔165,不過不失,但返卓指數甚低!

因前門太多人,係後門走無咁迫!
溫馨提示: 呢度已經開始實施室內禁煙,各位吸煙人士請注意!
   (報告完畢,謝謝收看)祝大家食得是福!:y-22:

评分

有為師兄小桃園排半個鐘有檯  你執到喇   
平時晚飯時間  45分鐘至個半鐘閒閒閒地呀
生魚片連湯  我在小桃園食過無數次  一個字---------------

流浮山有间相同名既

星期日係羅湖商業城頂樓小桃園,18;00去到人山人海,排左半個鐘隊至有檯,因為趕去坐車,
所以求其叫了幾樣 ...
無爭有為 发表于 2011-5-8 14:37

我今早喺呢度打戥喎,不過D早茶好似無以前咁好喎。

楼主 发表于 2011-5-8 22:56:53 | 显示全部楼层 来自: 香港
有為師兄小桃園排半個鐘有檯  你執到喇   
平時晚飯時間  45分鐘至個半鐘閒閒閒地呀
生魚片連湯  我 ...
kkbbq 发表于 2011-5-8 20:58

象師兄果然識食,個湯好清,好鮮甜!

楼主 发表于 2011-5-8 23:00:05 | 显示全部楼层 来自: 香港
我今早喺呢度打戥喎,不過D早茶好似無以前咁好喎。
unhappy123hk 发表于 2011-5-8 21:58

樂叔真識食,
小桃園飲過一次茶,感覺差勁!
仲差過同一座其它酒家

楼主 发表于 2011-5-8 23:02:06 | 显示全部楼层 来自: 香港
流浮山有间相同名既
raymondlau 发表于 2011-5-8 21:32

C兄如果出番個香港飲食報告就好啦

C兄如果出番個香港飲食報告就好啦
無爭有為 发表于 2011-5-8 23:02

甘巧合者。出个骨场美食报告?

楼主 发表于 2011-5-8 23:11:23 | 显示全部楼层 来自: 香港
甘巧合者。出个骨场美食报告?
raymondlau 发表于 2011-5-8 23:06

如果係,就真係 (喂  lee 骨)啦!:y-83:

柯打了片皮鴨兩食,一食52,每多一食加10塊錢!
先講片皮鴨,果位師傅片得真差勁,求求其其片了9片就推走架車,
片鴨手法亦嫌不夠精湛,太大塊啦。 4/10
無爭有為 发表于 8/5/2011 14:37

□甘就真□系馬虎□左d。。片皮刀功好考研話!
記得兩個禮拜前睇TVB恩哥主持,去北京穩美食,介紹一個香港人老細自創一手片皮鴨“縱向刀法”犀利!頗很歡迎!