发帖
手机端
扫码访问

@風子飲食@廣西南寧之旅 - 3

关闭 [复制链接]
1544 |4
“順天食府”個名又幾正統!名如其實,一棟三層,室內裝修幾中式下。。

上到二樓撞到人o地擺酒,個部長招呼我o地入一間包廂。
大廳外你有你熱鬧,包廂裡我有我開心。:em8:

@@冰震青瓜
前菜,幾爽口!食o左先講:y-17:

@@錫紙海鷗扣
海鷗肉- 人生第一次食!好爽口!:y-83:

食唔出有肉質o既?唔知邊個部位。。。:em18:

@@蒜蓉炒水東芥菜
好鮮甜!ho食!:y-5:

@@龍鳳燴
:y-68:主角出場!水錦蛇+雞+鴨,真o系好入味,蛇件無臭腥味!
蛇件有嚼頭,要慢慢食,微骨多!:y-85:
賣188蚊煲,得8塊蛇件,如果o系你,又敢唔敢試?!:y-82:

@@粗糧後臀肉
豬後臀肉好淋身,粗糧包o埋大大口咬落去,真過癮!:y-28:

勝惠:人民幣378元(3人)

评分

"海鹅肚,因其形状像钥匙扣,又生动地称为海鸥扣,具有极高的营养价值,是山珍海味的又一极品。 "

蛇我敢試, 不過要$188我就唔敢啦, 哈哈, 睇左你幾個reports, 廣西d生活指數都唔低, 食野都幾貴, 不過裝修唔錯

楼主 发表于 2011-4-24 22:02:52 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳

“海鹅肚”:y-9
我以為真海鷗肉tim...:y-23:

果邊人真好悠閒,生活節奏慢!:y-49:
人民生活質數同經濟收入完全唔成比例!:y-51:
低收工高消費。。。。。

“海鹅肚”:y-9
我以為真海鷗肉tim...

果邊人真好悠閒,生活節奏慢!
人民生活質數同經濟收 ...
ken_choy 发表于 2011-4-24 22:02

個消費高過香港, rmb$188成2百幾, 係香港食都唔洗咁貴

楼主 发表于 2011-4-24 22:23:03 | 显示全部楼层 来自: 广东深圳
個消費高過香港, rmb$188成2百幾, 係香港食都唔洗咁貴
bonsonhui 发表于 24/4/2011 22:07

條蛇貴D..但講比我聽都唔識d蛇。。
不過當時有人想試,埋試下咯